Karacabey, Başhekim’e kavuştu!

Karacabey Devlet Hastanesi’ne aylar önce ataması yapılan ve merakla beklenen yeni başhekim 14 Aralık 2017 tarihi itibariyle görevine başladı.
Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Kamu Hastaneler Birliği’nce yapılan atamalar kapsamında Karacabey Devlet Hastanesi’nde başhekim ve yönetim değişti.
Karacabey Devlet Hastanesi yeni yönetimi geçtiğimiz Perşembe günü görevine başladı. Sağlık Bakanlığı yeni teşkilat yapılanması kapsamında hastane Başhekimi olarak Uz. Dr. Arif Kadri Balcı, İdari Mali Hizmetler Müdürü olarak Mehmet Ferit Batur, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak Serpil Uzun’u atadı.
Hastane yöneticiliğine ataması Temmuz ayında yapılan Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Arif Kadri Balcı nihayet 14 Aralık 2017 tarihi itibariyle göreve başladı. Başhekim Balcı’nın Karacabey’deki görevine geç başlamasının nedeni olarak; “Sağlık Bakanlığı’ndaki yapı değişikliği ile Kamu Hastaneler Birliği’nin lav edilip Sağlık Müdürlüğü sistemine geri dönüşümün tamamlanmasının beklendiği” şeklinde açıklandı. Görevlendirme bekleyen Balcı’nın ayrıca, yaklaşık 1,5 aydır da Karacabey Devlet Hastanesi Acil Servis’te çalıştığı öğrenildi.
İdari ve Mali İşler Müdürlüğü’ne Mehmet Ferit Batur atanırken, Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne (Başhemşirelik) ise 2 yıl önce de aynı görevi yapan Serpil Uzun getirildi. Yeni yönetimin iş başı yapmasıyla Karacabey Devlet Hastanesi’nde aylardır yönetim boşluğundan doğan sıkıntıların da acilen çözülmesi bekleniyor.
Hastane Başhekimi Uzman Dr. Arif Kadri Balcı kimdir?
1981 Çorum doğumlu olan Başhekim Uzman Dr. Arif Kadri Balcı, Acil Tıp Uzmanı olarak Uludağ Üniversitesi’nden mezun oldu. İlk olarak Balıkesir Devlet Hastanesi’nde, daha sonra da Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Balcı, ardından Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı yaptı. Kısa bir süre Bigadiç Devlet Hastanesi’nde vekaleten Başhekim’lik görevinde bulunan Balcı, 14 Aralık 2017 tarihi itibariyle de Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki Başhekim görevine başladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Başhekim Balcı, verilen görevi layığıyla yerine getirmek için mesai arkadaşlarıyla birlikte mücadele edeceklerini söyledi. Sağlık hizmeti verirken öncelikli hedeflerinin insan haklarına saygılı, hasta ve çalışan memnuniyetini en yüksek düzeyde tutmak olacağını kaydeden Uzm. Dr. Balcı, “Başhekim olarak atanmış olduğum Karacabey Devlet Hastanesi’nde amacımız; eğitimli ve konusunda uzman personel ile zamanında, güvenilir, doğru teşhis, tedavi ve bakım hizmetleri sunmayı ve sürekli gelişen kalite yönetim sistemi şartlarına uygun sağlık hizmeti vermeyi amaçlayan bir hizmet sunmaktır. Hastalarımıza sağlık hizmeti sunarken de insan haklarına saygılı, hasta ve çalışan memnuniyetini en yüksek düzeyde tutma gayreti içinde olacağız. Karacabey halkına sağlık adına en iyi hizmeti sunacağız” dedi.
İdari ve Mali İşler Müdürü Mehmet Ferit Batur oldu
Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürlüğü’ne Mehmet Ferit Batur atandı. Sağlık sektöründe 18 yıldır memur olarak görev yapan Batur, bu sürenin 12 yılını Ağrı Devlet Hastanesi’nde, son 6 yılını da Karacabey Devlet Hastanesi’nde çalıştı. Evli ve 2 çocuk babası olan M. Ferit Batur, “Görevimiz süresince elimizden geldiği kadar hastane hizmetlerini daha verimli, daha aktif ve daha kaliteli hale getireceğiz. Hastanemize gelen her vatandaşımızın sağlık hizmetini tam manasıyla alarak evine dönmesini sağlayacağız. Bu görevde durduğumuz sürece hastanemize hizmet etme gayretinde olacağız.” diye konuştu.
Yeniden Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü’ne Serpil Uzun getirildi
Devlet Hastanesi’nin diğer bir önemli birimi olan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ise Serpil Uzun atandı. 2 yıl önce de aynı görevi üstlenen Uzun, 2011 yılında geldiği Karacabey Devlet Hastanesi’nde Ortopedi Cerrahi Servisi’nde hemşire olarak işe başladı. Daha sonra Kalite Direktörü olarak da bir süre hizmet veren Uzun, 2013’ten 2015 yılı başına kadar Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevinde bulundu. 2 yılın ardından yine aynı göreve getirilen Uzun, meslekte 15 yılı geride bıraktı. Evli ve 2 çocuk annesi olan Serpil Uzun, “Edindiğim tecrübelerle beraber bu görevimi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.