Karaca, Serdar Turgut’tan aldığı tazminatla “Pilav Günü” yaptı

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Serdar Turgut’un, 15 Şubat 2006 tarihinde yayınlanan “Köylülük meselesi üzerine” başlıklı yazısı nedeniyle açtığı tazminat davasından elde ettiği para ile  etli  pilav ve ayran ikram etti.
Bakırköy’de çiftçilik yapan, aynı zamanda Karacabey Ziraat Odası Başkanı olan Nuri Karaca, Akşam Yazarı Serdar Turgut’un 15 Şubat 2006 tarihinde kaleme aldığı ‘Köylülük meselesi üzerine’ başlıklı makalesinde Türk köylüsü ve çiftçisine hakaret ettiği gerekçesiyle Karacabey Adliyesi’nde 50 bin YTL’lik dava açtı. İçeriğinde köylü ve çiftçiye ağır hakaretlerin yer aldığı gerekçesiyle açılan davanın 2 yıl süren yargılaması neticesinde Yazar Turgut’un çiftçi Nuri Karaca’ya 5 bin YTL tazminat ödemesine hükmedildi.
Tazminatı tahsil eden Karaca, kazandığı parayla ilçenin pazarı olan ve tüm köylerden insanların şehre geldiği Salı günü Karacabey Ziraat Odası önünde etli pilav ve ayran ikram etti.
Köylüye ve çiftçiye alenen hakaret edilmesini içine sindiremediğini ve bu nedenle tazminat davası açmaya karar verdiğini belirten Nuri Karaca, “Büyük bir özveri ile mesai nedir bilmeksizin, gece-gündüz, aile boyu çalışarak 70 milyon nüfusun gıda ihtiyacı karşılayan 35 milyon Türk çiftçisine ve köylüsüne kimse hakaret edemez, aşağılayamaz. Her zaman güvendiğimiz yüce Türk Adaleti verdiği bu kararla köylünün ve çiftçinin mağduriyetini önlemiş, kırılan onurunu tamir etmiştir.” diye konuştu.
    Medyanın genelde çiftçinin yanında yer aldığını, çiftçinin sorunlarını ülke gündemine taşıdığını dile getiren Karaca, “Medyanın çiftçinin yanında olmasından son derece memnunuz. Ancak, öyle yazarlar var ki ömründe hiç tarlaya girmemiş. Bizimle ilgili konularda bilgi almadan, araştırmadan yazılar yazıyorlar. Kimileri de daha da ileri giderek hakarete varan ifadeler kullanıyor. Bu yazılar bizi son derece üzüyor. Umarım bu tür olaylar tekrar yaşanmaz.” dedi.
Konuşmanın ardından tabii afetlerden muhafaza ve bereketli bir sezon geçirilmesi için dualar edildi. Etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
    Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği pilav gününe köy muhtarlarının yanı sıra davetliler de katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.