İHH’den AK Parti ve CHP’ye ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretleri

İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman ve yönetimi, AK Parti ve CHP Karacabey İlçe Teşkilatları’na ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretlerinde bulundu. Samimi bir havada geçen ziyaretlerde Hüseyin Kahraman İHH Karacabey Temsilciliği’nin Karacabey’deki faaliyetlerini anlattı. Kahraman, “Karacabey olarak 161 yetime hamilik yapıyoruz. 30’un üzerinde yardım tırını yokluklarla ve soğuklarla mücadele eden Suriyeli mültecilere ve Suriye’nin içlerine gönderdik. Afrika’da 42 katarakt ameliyatına vesile olarak, onlara göz nuru olduk. Yine Afrika’da 10 adet su kuyusu açarak, bir nebze olsun susuzluklarına çare olmaya çalıştık. Dünyanın birçok yerindeki yetimhanelerimizde yetim çocuklarımızı, kendi köklerinden kopmadan üniversite dahil okutmaya çalışıyoruz. ”İyilik her zaman her yerde ” sloganıyla renk, dil, din ayırt etmeksizin yardım faaliyetlerimize dünyanın bir çok noktasında devam ediyoruz. Vakfımızın herhangi bir cemaat, ideolojik hareket veya siyasi parti ile bir bağı bulunmamaktadır.
CHP Karacabey ilçe sekreteri Latif Ünal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İHH Karacabey Temsilciliği’nin çalışmalarını basından takip ettiklerini belirtti.
Ünal, İHH’nın büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, mazlum insanlara yaptıkları çalışmaları ve özellikle ilçemizde bakılan yetim çocuklarına memnuniyeti ifade etti. Ünal, “Partimizin genel tüzüğü ve yapısı istikametinde her zaman İHH’nın çalışmalarına destek olacağız. İHH’nın zalimin karşısında mazlumun yanındaki duruşunu önemsiyoruz. Siyasi Partilere yakınlığınızın aynı mesafede oluşu bizi memnun etmiştir. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. İlçe Başkanımızın acilen Bursa ya bir hasta ziyaretine gitmiş olmasından dolayı sizlere ve İHH camiasına selam ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.
AK Parti ziyaretinde konuşan Hüseyin Kahraman ayrıca, “AK Parti geçtiğimiz dönem İlçe Başkanı Murat Erol ve yönetimi ile çok samimi ve dostane çalışmalar yürüttük. Onlara da bize gösterdikleri her türlü fedakârlığa teşekkür ediyoruz. Bu dostane ilişkilerimizin güçlenerek, büyük şehirlerde olduğu gibi devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.
Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti; “Karacabey İHH Temsilciliği’nin faaliyetlerini memnuniyetle takip ediyoruz. Gönüllülük esası üzerine, Allah rızasını gözeten bir hayır kuruluşu, bu tür kuruluşlar topluma örnek olan öncü kuruluşlardır. İHH’nın genel faaliyetleri zaten bizim kendi kültür ve geleneğimizin bir yansımasıdır. Millet olarak zaten yardım sever bir tabiatımız var. İnsanlar yetimler için, zor durumda kalmışlar için bir şeyler yapmak istiyor. Nasıl ne yapacağını bilmiyor. İşte böyle durumlarda İHH insanlara yol gösterici oluyor. Ve yardımların yerine ulaştırılmasına vesile oluyor ve bizler de bu yardım faaliyetlerinde elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.