İHH, Suriye Kış Yardım Tırı’na destek bekliyor

Yaşanan çatışmalar nedeniyle her kış mevsiminde daha da zor günler geçiren Suriyelilere İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği yardım elini uzatmaya devam ediyor.
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla Suriye’ye yönelik yardım çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Karacabey İHH İnsani Yardım Derneği şimdi de Kış Yardımı Tır’ı hazırlıklarına başladı.
Tüm ilçe halkını destek olmaya davet eden, İHH İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, 4 Aralık 2017 Pazartesi Günü saat 21.00’de dernek önünden (Karacabey Orman İşletme Şefliği yanı) gıda malzemelerinden oluşan bir yardım tırını Suriye içerisinde ulaşımın zor olduğu, insanların yiyecek bir şeyler bulmakta zorlandığı bir coğrafyaya dualarla uğurlayacaklarını duyurdu.
Kahraman, 4 Aralık Pazartesi günü saat 21.00’de uğurlanacak gıda yardım tırı için Suriye halkına el uzatmak isteyen bağışçıların, gönüllülerin ve hayırsever Karacabey halkının desteklerini beklediklerinin altını çizdi.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Hüseyin Kahraman, “İHH olarak savaşın başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen, hem de ülke dışına çıkan mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen yardımlar, Koordinasyon Merkezleri’miz aracılığı ile Suriye halkına ulaştırılıyor. Temel yardımların yanı sıra, Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, okul, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle de mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz.
İhtiyaç sahipleri için hizmet veren 13 fırın ve 3 mutfağımız bulunuyor. Suriye içerisinde 48 fırına un ve yakıt, 27 mutfağa gıda ve yakıt desteği veriyoruz. Suriye içerisinde kurduğumuz 11 yetimevinde 3 bin çocuk yaşıyor. İHH, Suriye’de günde 750 bin ekmek, binlerce insana sıcak yemek ulaştırıyor.
Suriye’de soğuk hava koşulları nedeniyle sıkıntılar giderek büyüyor. Savaş ve yokluğun vurduğu Suriye halkı, şimdi de kış aylarının soğuğuyla mücadele etmek zorunda. Bu nedenle Suriyeli mültecilerin koşullarının iyileştirilmesi acil önlemler alınması gerekiyor. Savaş mağduru insan ve yetimlerin sayısı her geçen gün artarken, yetersiz kalan kamplarda, gıda ve diğer ihtiyaçlarda maalesef yeterince karşılanamıyor. Şu an ise en fazla ihtiyaç duyulanlar temel gıda malzemeleridir. Karacabey halkından bu konuda yardım çağrısında bulunuyoruz. Mağdur Suriye halkına destek olalım.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.