“Gerekirse Taş Ocağı kapatılacak”

*Karacabey Belediye Başkanı Özkan, ilçede bir mahallede faaliyet gösteren taş ocağının vatandaşların sağlığına ve ekili ürünlere zarar verdiği gerekçesi ile gerekli önlemlerin alınmasını, gerekirse taş ocağının faaliyetlerinin sonlandırılmasını isteyeceklerini söyledi.

Karacabey Taşlık Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocağının, vatandaşların sağlığına ve ekili ürünlere zarar verdiği iddia edildi. Domates ve diğer sebzeler tozla kaplanırken, çiftçiler isyan etti.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, Belediye Meclisi Üyesi Murat Avinç taş ocağının verdiği zararı yerinde görmek için Taşlık Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Heyet, Taşlık Mahallesi Muhtarı Ersin Kaçar ve vatandaşlar ile birlikte tarlaları gezip, taş ocağının sebep olduğu zararı inceledi.
Başkan Özkan, yaptıkları gözlemlerde bölgedekilerin gerçekten ciddi manada zararlar gördüklerini belirterek, “Taşlık Mahallesi yakınında faaliyet gösteren bir taş ocağının ekili arazilere, evlere, insanlara yaptığı etkileri yerinde görmek için geldik. Burada gerçekten ciddi manada zarar var. Burada çiftçilik faaliyetlerini sürdürmeye çalışanlar, taş ocağından olumsuz etkileniyor. Bu şekilde tarımın sürdürebilirliği mümkün değil. Çiftçiler, paralarını ve emeklerini veriyor. Buna karşılık sonuç, hüsran oluyor. Bu durumu yetkili makamlara ileteceğiz. Bundan sonra konuyu her platformda gündeme taşıyarak, gerekli önlemlerin alınmasını, gerekirse taş ocağının faaliyetlerinin sonlandırılmasını isteyeceğiz.” dedi.
Taşlık Muhtarı Ersin Kaçar sıkıntılarının büyük olduğunu ifade ederken, “Köyümüzün çok yakınında olan bu taş ocağından yayılan tozlar mahsulü berbat ediyor. Lodos eserse köy tozdan geçilmiyor, poyraz eserse ürünler heba oluyor. Yetkililerden bizi bu ocaktan kurtarmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.