Ferhat’ın kalbi Nilüfer’de attı

Nilüfer Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Fethiye Kültür Merkezi’nde izleyicileriyle buluşan Ferhat Göçer, kar kış demeden kendisini izlemeye gelen Bursalılar’a unutulmaz bir gece yaşattı.
‘Gidemem’ şarkısıyla konserine başlayan ve bundan 10 yıl önce ilk kez FKM’de sahne aldığını, Bursa’ya gelirken yolculuk esnasında o günleri yad ettiğini, Bursa’nın kendisi için özel bir yeri olduğunu söyleyen Göçer, kâh kendi albümlerinden, kâh ‘ustalar’dan söylediği şarkılarla gönülleri fethetti.
Bursa’ya gelmişken Zeki Müren’i anmadan geçmek olmaz diyerek kendisine ithafen ‘Bak Yeşil Yeşil şarkısını söylemeyi de ihmal etmedi.
Fransa’da 3 Mart 1875’te ilk sahnelendiğinde yerleşik opera ve ahlâk anlayışının ihlali gibi algılandığından dolayı olumsuz tepkilerle karşılanan, eleştirmenler tarafından yüzeysel ve üstünkörü bulunarak afişten kaldırılan ve bestecisi Bizet’in bu olaydan üç ay sonra henüz 37 yaşında iken ölümüne sebep olan ‘Carmen’in öyküsünü anlatması ve bu eseri seslendirmesi için mikrofonu uzun yıllardır birlikte çalıştığı vokalisti Menent Savaş’a bırakması ile konser ısınmaya başladı.
Ardından gitarı eline alan Göçer, Quenn’in We Will Rock You’su ile girip Erkin Koray’ın Estarabim’i ile çıktığı kolajla izleyicileri coşturdu.
Yüksek tempoyu -gelen istek üzerine- ‘Kızım’ şarkısı ile düşüren Ferhat Göçer, konserin sonunda kendisine çiçek takdim eden Başkan Bozbey ile kısa bir düet yaptı. Cem Yıldız’ın ‘İmkânsız Aşk’ını söyleyen ikili salondan büyük alkış aldı.
Sahneden inen Göçer izleyicilerin yoğun ısrarına dayanamayarak sahneye geri geldi ve bu kez eline elektro gitarını aldı. Sahne önünde toplanan izleyicilerle birlikte Cem Karaca’dan, İskender Doğan’a birkaç şarkı daha söyleyen Göçer, Bursalı ve dahi Nilüferliler’in sanata ve sanatçıya olan alâkasına hayran kalarak Bursa’dan ayrıldı.
cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.