Erdem’i onure eden teşekkür!

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Susurluk Şeker Fabrikası’ndan üretime olan maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür yazısı aldı.
Fabrika Müdürü Hakan Çelik ve Müdür Yardımcısı Akif Ulukaya imzalı yazıda; “1954 yılında temeli atılan, 1955 yılında şeker üretmeye başlayan ve 62 yıldır başta yöremize ve dolayısıyla ülke ekonomisine büyük katma değer sağlayan Susurluk Şeker Fabrika’mızın 2017-2018 yılı şeker üretim faaliyeti ile ilgili olarak, maddi ve manevi katkılarınızdan ötürü fabrikamız olarak teşekkür eder, işlerinizde başarılar dileriz.” denildi.
Susurluk Şeker Fabrikası’ndan gelen teşekkür yazısından büyük onur duyduğunu belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Bizleri böyle bir yazıyla onure eden Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü nezdinde Susurluk Şeker Fabrikası’nın idari amirlerine ve personeline teşekkür ederim.” dedi.
Göreve geldikleri günden bu yana pancar ekiminin bölge adına denge unsuru olduğunu, Susurluk Şeker Fabrikası’nın da sadece tarımın değil, hayvancılık ve nakliyenin de merkezi olduğunu dile getirmiştik. Pancarın en uç noktada ekolojik dengeyi sağladığını, hatta 1 dönüm pancardan 3 dönüm ormanın çıkardığı oksijeni ürettiğini sürekli belirtmiştik. İşte bu nedenlerden dolayı, bölge adına denge unsuru olacağını düşündüğümüz Susurluk Şeker Fabrikası’nın çiftçinin hizmetinde olması gerektiğini vurgulamıştık. Ve bu konuda yaptığımız istişare ve çalışmalar sonunda Susurluk Şeker Fabrikası’nın bu sezon yeniden üretime geçmesini sağladık. Bu konuda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Fabrikamızın bundan böyle bölgemize ve ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum.
Susurluk Şeker Fabrikası sadece Bursa ilçelerini değil, Balıkesir ve Çanakkale’nin de bazı ilçelerine hizmet sağlamaktadır. Karacabey çiftçileri olarak da önümüzdeki yıl pancar ekimine daha fazla önem vereceğiz. 750 bin ton olan fabrikanın kotasını başka illere ihtiyaç duymadan bölge çiftçimizin sağlaması adına çalışacağız. Bunu başarmak zorundayız. Çünkü fabrikamız baştan sona revize edildi ve günlük kapasitesi 8 bin tona ulaştı. İlçemizde ise bu sezon 11 bin 250 dönüm pancar ekimi gerçekleşmiştir. Önümüzdeki yıl bu oranı 35 bin dekara çıkarmayı hedefliyoruz.
Tüm dünya artık pancardan üretilen şekere dönüyor ve birçok ülke yeni şeker fabrikaları kuruyor. Bölge çiftçisi olarak da bizler bu konuda elimizde olan değerin kıymetini iyi bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.