‘Engelliler için Cumhuriyet Çocukları Elele’

Cumhuriyet İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri, farkındalık yaratmak ve engelli sorunlarının giderilmesi amaçlı geliştirdikleri ‘Engelliler için Cumhuriyet Çocukları Elele’ projesi kapsamında başarılı bir çalışmaya imza attı.
Cumhuriyetli öğrenciler, kendi kayıt alanlarındaki 11 mahallede inceleme yaparak, krokiler çizdi. Engelli rampalarının varlığını, varsa kullanılabilirliğini, işgaliyeleri, hatalı parkları, kaldırım üzerine park edilen araçları, engelli rampası önüne park eden motosiklet ve araçları da gözlemleyerek, afişler hazırladı. Yaptıkları bütün çalışmalar sonucunda öneriler geliştirip, Tüm Engelliler Sanat Kültür Dayanışma Ve Spor Derneği’ne giden öğrenciler, oradaki engelli vatandaşlarla da fikir alışverişinde bulundu.
Okul müdürü Menderes Girgin, 4/A sınıf öğretmeni Seniye Doğan ve öğrencileri Karacabey Belediyesi’ne de projeleri ile ilgili olarak ziyaret gerçekleştirdi.
Cumhuriyet İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri, Değerler Eğitimi Projesi olarak belirlediği ‘Engelliler İçin Cumhuriyet Çocukları El Ele Projesi’ kapsamında yaptıkları çalışmalarını ve önerilerini Belediye Başkanı Ali Özkan’a sundu.
Belediye Başkanı Ali Özkan da, bu yönde çalışmalarının olduğunu ve 3 aydır ilerleme kaydedildiğinden bahsetti. Bu tarz projelerin önemini vurgulayan Başkan Özkan, Belediye görevlilerinin farkındalık yaratmak için engelli yerlerine park eden araçların sileceklerine broşürler koyarak farkındalık kazanılmasını amaçladıklarını söyledi. Özkan çocukların teslim ettiği proje dosyasını inceleyeceğini belirterek gelen tüm öğrencilere kitap hediye etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de bu proje ile ilgili olarak “Projeyi hazırlayan, uygulayan ve farkındalık oluşturmaya çalışan okul yönetimini, öğretmenimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.