“Elektrik Dağıtım Şirketi kalitesiz hizmet veriyor”

Karacabey’deki Elektrik Dağıtım Şirketi’nin kalitesiz hizmet verdiğini savunan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, “Şehir içinde bir süredir elektrik hatlarını yer altına alma bahanesiyle kazılan sokaklarımız sahipsiz kalmıştır” dedi. “Artık yetkili ve etkili kişilerin müteahhit firmayı uyarıp bir an önce bu çirkin görüntülerin önüne geçmelidir” diyen Tanrıverdi sert eleştirilerde bulundu.
“Tahsilata gelince hızına yetişilemeyen elektrik dağıtım şirketi, hizmete gelince ortada yok” diyerek sözlerine başlayan CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Şehir içinde bir süredir elektrik hatlarını yer altına alma bahanesiyle kazılan sokaklarımız sahipsiz kalmıştır. Tavşanlı Mahallesi’nin bir kısmında, Sevgi Yolu’nda, Runguçpaşa Caddesi’nde 1,5 ay önce kazılan sokaklar, ne hikmetse kazıldığıyla kalmış, müteahhit firma bir daha ortada gözükmemiştir.
Elektrik faturanızı ödemediğiniz son gün içinde size mesaj göndermeyi bilen, ertesi gün de elektriğinizi kesen ve açma-kapama parasını da tıkır tıkır tahsil eden dağıtım firması, ne hikmetse hizmet getirme konusunda aynı duyarlılığı göstermemektedir. Çünkü bu firmalar hizmet odaklı değil, rant ve vahşi kâr odaklı çalışmaktadır. Kendi tahsilat ve hizmet noktasının bulunduğu sokaktaki kazı çalışmasını 2 aydır sahipsiz bırakan şirket, bu davranışıyla ne yazık ki dediklerimizi doğrular nitelikte hareket etmektedir.
Ne hikmetse adı da sanı da sık sık değişen bu elektrik dağıtım şirketi, Karacabey Belediyesi’nden defaatle trafo kurma amacıyla yer istemiş ve istemeye devam etmektedir. Belediyemiz ise, çocuklarımızın oyun parklarından ve vatandaşların yeşil alanından feragat ederek dağıtım şirketine istediği yerleri tahsis etmektedir. Vatandaşlarımızın şunu bilmelerini isterim ki, para toplamaya gelince canavar kesilen bu firma, yatırım yapmaya gelince Karacabey Belediyesi’nin imkanlarına sığınmakta, biz de Belediye Meclisi’nde bu isteklerine karşı çıkmaktayız. Elektrik Dağıtım Şirketi’nin, vatandaşın yeşil alanından, çocuklarımızın oyun alanından yer gaspetmesini değil, parasını vererek arsa satın alıp, trafolarını buralara kurmaları gerektiği düşüncesindeyiz.
Yollardan söktüğü taşları, kaldırımlara yığan müteahhit firma, ne işyerinin önünü kapattığı esnafa, ne yayaya, ne engelliye, ne bebek arabalı hanımefendi kardeşime, ne pazar arabasını çekmeye çalışan teyzeme saygı duymamaktadır. Vatandaşı engellemesi bir yana, görüntü kirliliği, tozu ve pisliği de cabasıdır. İşi ucuza getirmek için kazı işlerinde sığınmacıları çalıştırmıştır. Dağıtım firması kalitesiz hizmet vermekte, elektrik kesintileri şehir içinde ve özellikle Yeniköy’de insanları çileden çıkarmaktadır. Elektrik dağıtım şirketleri, seyretmeye tahammül ve tenezzül etmediğimiz TRT’ye pay toplamak yerine vatandaşa ucuz ve kaliteli hizmet götürmekle mükelleftir.
Artık yetkili ve etkili kişilerin gözlerini, Ankara’daki devir teslim törenlerini bırakıp, kendi işyerlerinin önüne; Amerikan rüyasından uyanıp, tarlaya dönen ilçe merkezindeki sokaklara çevirme vakti gelmiştir. Müteahhit firmayı uyarıp bir an önce bu çirkin görüntülerin önüne geçmelidirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.