Eğitim-Sen Karacabey Şubesi terörü kınadı

Eğitim-Sen Karacabey Şubesi terörü kınadı
Karacabey Eğitim-Sen Temsilciliği, Ulus’ta atılan bombayla demokrasinin hedeflendiğini belirterek terörü kınadı.
Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, terörün tırmanışa geçtiğine dikkat çekerek, “Ankara’daki saldırıyla ırkçılık üzerinden siyaset yapanların iştahı kabartılmaktadır” dedi.
Tunç, dün yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Salı günü Ankara’da bir bomba patladı. Bu bomba demokrasiye atıldı. Bu bomba içimizde tahribat yaptı. Bu saldırı halka karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı ülkemizde ırkçılığın, kan üzerinden siyaset yapma uğraşı içinde olan odakların iştahını kabartan bir saldırıdır.   
İnsan hayatının her şeyin üzerinde olduğunu bilerek, hiçbir olgunun, hiçbir sorunun bu tür saldırılara neden olarak gösterilemeyeceğini biliyoruz. Terör saldırıları ülkemizin ve halkımızın hiçbir sorununu çözmeyeceğini görüyoruz. Sorunlara daha çok demokrasi ile ulaşılabileceğini söylüyoruz.”
Ölümlere ve şiddete artık yeter!
Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Tunç, Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi’nde görev yapan, Deprem Sarıkaş’ın dün sabah uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine de büyük tepki gösterdi. Bu saldırıyı da nefretle kınadıklarını dile getiren Salih Tunç,  “Türkiye son zamanlarda şiddet ve nefret ortamına sürüklenmektedir. Şiddetin hayatın her alanını kuşattığını görüyoruz. Okullar da bu şiddet ortamından nasibini almaktadır. Okullarımız eğitim emekçilerini ve öğrenciler için artık tehlikeli hale gelmektedir.
Artan şiddet olayları karşısında yetkililer ise sadece güvenlik tedbirlerini arttırmakla yetinmektedir. Şiddeti besleyen-tetikleyen ekonomik-sosyal nedenler görülmeden, çözüm üretilmesi mümkün değildir. Bugün şiddet toplumsal adaletsizlikten, ötekine olan tahammülsüzlükten, demokrasi kültürünün yerleşmemesinden beslenmektedir.
Deprem Şarıkaş’ın ölümüne neden olan da bu ortamdır. Arkadaşımızın ölümü tamamen planlı ve profesyonel bir biçimde gerçekleştirilmiştir.
Eğitim Sen olarak, arkadaşımızı kaybetmenin derin acı ve üzüntüsü içerisindeyiz. Bu saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyoruz. Faillerin derhal yakalanarak, olayın aydınlığa kavuşturulmasını istiyoruz” dedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.