Doğruoğlu’nun MHP’den istifası onaylandı

Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, MHP’den istifasının T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca onaylandığını açıkladı. Resmen ‘Bağımsız’ olduğunu duyuran Doğruoğlu’nun önümüzdeki hafta İYİ Parti’ye geçmesi bekleniyor.
Doğruoğlu açıklamasında, “Eski partimden istifa etmek için 03.01.2018 tarihinde Karacabey İlçe Seçim Kurulu’na dilekçemi verdim. İnternetten siyasi parti üyelik kaydımın silinip silinmediğini kontrol ettim. Baskı altında olup, U dönüşü yapan, Bursa ve Ankara’daki toplantılara katılarak Genel Başkan değişikliği için dilekçe verip kurultay isteyenler, şimdi değişimi AK Parti’yi desteklemek zorunda kalarak mı yapacaklar? Üzülerek izliyorum. Allah yardımcıları olsun.” dedi.
“Siyasi partiden istifa etmek çok kolay”
Bir siyasi partiden istifa etmenin çok kolay olduğunu da kamuoyuyla paylaşan Doğruoğlu, şunları kaydetti: “Üyesi olduğun siyasi partiye gitmiyorsunuz ve partiye istifa dilekçesi vermiyorsunuz. E- devlet şifreniz varsa, internete girip; Yargıtay Siyasi Parti Üye Sorgulama yazıp, Bir siyasi partiye üye olup olmadığınızı öğreniyorsunuz.
Bir siyasi partiye üye iseniz, Yargıtay’ın internet sayfasından ‘Siyasi Parti Üyelik İstifa Dilekçesi’nin çıktısını alıp dolduruyorsunuz. Doldurduğunuz dilekçe ile Nüfus Cüzdanı fotokopisini, İlçe Seçim Kurulu’na veriyorsunuz.
Sonuç olarak istifa etmek istediğiniz siyasi partiye gitmeden, 1 hafta sonra üyeliğiniz siliniyor. Her şeyin gönlünüzce ve İYİ olması dileğiyle… Mevzu vatan ise, gerisi teferruattır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.