Doğruoğlu, Uluslararası Domates Festivali’nde

Karacabey Belediye Meclisi’nde, İki dönemdir görev yapan ve 2. döneminde, aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğini sürdüren, MHP’li Belediye Meclis Üyesi, tecrübeli Makine Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ile Kosova’ya gitti.
Kosova’nın Mamuşa kentinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla her yıl düzenlenen, Uluslararası Domates Festivali ‘nde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni, Büyükşehir Meclis Üyeleri temsil etti.
Kosova’nın tek Türk Belediyesi olan, Mamuşa’da 9.’uncusu düzenlenen Domates Festivali’ne Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nden AKP’li Abdülkadir Karlık, Fatih Celen, MHP’li Hüsnü Doğruoğlu, CHP’li Lütfü Günenç ve DP’li Nurettin Çetin katıldı.
Ayrıca, Domates Festivali’nde TC. Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay M.İhsan Tavazar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Yunus Emre TKM Müdürü Mehmet Ülker ve Türkiye’nin değişik İl ve İlçelerinin Belediye Başkanvekilleri ile Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.
Festival töreni, Saygı duruşu ve Türkiye ile Kosova milli marşlarının okunmasıyla başlandı. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç konuşmasında, Kosova’nın her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin geçmişe dayandığını, akrabalık bağlarının bulunduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden çok yardım aldıklarını örnekler vererek anlattı.
MHP Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bulunan 4 farklı partinin Meclis üyeleri ile birlikte yurt dışı ziyaretine katılmaktan mutluluk duyduğunu ve festival sonrası, Priştina, Prizen ve Mamuşa şehirlerinde protokol ziyaretleri yaptıklarını belirtti. Doğruoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kosova’da ki tarihi yerlere, Köprülere, Camilere ve Okullara yaptıkları restorasyonlardaki iyileştirmeleri ve tarihi dokuyu koruma gayretini gördüklerini ve kendilerini yurt dışında değil de, Türkiye’de hissettiklerini söyledi.
Karacabeyli bir çiftçi ailesinin çocuğu olmakla domatesin tarlada nasıl yetiştirildiğini ve 5 yıl Karacabey’de bir Salça Fabrikası’nda Mühendis olarak çalışmasıyla domatesin salçaya dönüş projesini çok iyi bildiğini vurgulayan Doğruoğlu, “Nerede Tarım ve Teknoloji, Orada Ben de Varım” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.