Doğruoğlu, MHP’den istifa ettiğini açıkladı

Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Yönetim Kurulu kararıyla ‘Kesin İhraç Talebi’ doğrultusunda İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen ve “MHP ile hiçbir bağı kalmamıştır” diye açıklanan Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, “Milliyetçi Hareket Partisi’nden gördüğüm lüzum üzerine istifa etmiş bulunmaktayım.” dedi. Doğruoğlu’nun, MHP’deki üyeliği kesin olarak düştükten sonra İYİ Parti saflarına katılacağı öğrenildi.
“Çok sevdiğim Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etmek zorunda kaldım” diyen Doğruoğlu, açıklamasında şöyle devam etti: “Karacabey halkının şahsıma verdiği Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyeliği görevime devam etmekteyim. MHP’nin 40. kuruluş yılında (2009), ilk defa Karacabey Belediye Meclisi’ne girme başarısı gösteren ilk meclis üyeleri arasında olmanın gururunu her zaman taşıdım. Bir sonraki 2014 yılı Yerel Seçimleri’nde de MHP Belediye Meclis Üyesi sayımızı daha da arttırarak Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisleri’ne girme başarısını sürdürdük. Şahsımı hem parti üyelerimiz ve hem de Karacabey halkı, Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçti.
Ancak şu an gördüğüm lüzum üzerine çok sevdiğim Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etmek zorunda kaldım. İstifamın birinci sebebi; seçilmiş MHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı ve Yönetimi’nin görevden alınması. İkincisi ise; MHP Bursa İl Başkanlığı’nın bağlayıcı grup kararı alarak, MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’ne, AK Parti adayının seçilmesi için oy kullanmamız yönünde baskı yapılmasıdır.
Karacabey’i, Bursa’yı ve ülkemi çok seviyorum. Karacabey seçmeninden hakkını helal etmesini rica ediyorum. İstifa ettiğim eski partime, bu güne kadar yaptığım maddi ve manevi hizmetlerim kat be kat helal olsun. Karacabey halkına saygı ile duyurulur.”
Doğruoğlu İYİ Parti’ye geçiyor
Öte yandan İYİ Parti’ye ne zaman geçeceği konusunda görüştüğümüz Doğruoğlu, “MHP’den üyeliğimin kesin olarak düşmesini ve MHP ile hiçbir resmi bağımın kalmamasını bekliyorum. Ayrıca, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın talimatı doğrultusunda hareket edeceğim. Çünkü tüm ilçelerdeki istifaların kesinleşmesi sonrası, İYİ Parti’ye toplu geçiş töreni düzenlenecek. Bu süreç yaklaşık 10 günü bulabilir.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.