CHP’li kadınlarda Nuray Kula Ayhan dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Olağan Kongresi’ni geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdi. Parti binasında yapılan seçimde tek aday olan Nuray Kula Ayhan, katılan kadın üyelerin oylarıyla CHP’nin yeni İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi.
CHP Kadın Kolları Bursa İl Başkanı Vildan Özkula ve çevre ilçelerin Kadın Kolları Başkanları’nın da katıldığı kongrenin açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi yaptı.
Çiftçi konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ana kademede görev yapan Kadın bir İlçe Başkanı olarak, kadınlarımıza pozitif ayrımcılık tanıyoruz. Kadınlarımız baş tacımız. Her geçen gün partimize kadın üyelerimiz katılıyor. Kadın Kollarımızı daha güçlendireceğiz. Ev ziyaretlerine başlayacağız. Seçimlere az bir süre kaldı. Karacabey Belediyesi’ni kazanmak zorundayız. Farkında mısınız? Birçoğumuzun çocuğu işsiz. Çocuklarımıza iş imkanları yaratmak ve Karacabey’in yönetiminde söz sahibi olmak için Belediyeyi kazanmak zorundayız. Belediyeyi kazanmanın yolu da kadınlarımızın çalışmasından ve dayanışmasından geçiyor. Kırgınlıkları bir kenara bırakmalıyız. Kadınsız devrim olmaz. Karacabey’de devrimi kadınlar yapacak.
Ulu Önderimiz Atatürk’ün de dediği gibi, “Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!”
Kadın Kolları seçimimizin partimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor, geçmiş dönem Kadın Kolları başkanımız ve yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yapacağımız tüm çalışmalara katkı sunmalarını önemli rica ediyoruz. Nuray Başkan ve yönetimine de hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.”
Gerçekleştirilen seçimde tek aday olan ve oy birliği ile Kadın Kolları Başkanı seçilen Nuray Kula Ayhan ise, yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle Kadın Kolları Bursa İl Başkanımız Vildan Özkula, Kadın Kolları İlçe Başkanlarımız ve Karacabey İlçe Başkanımız Ayfer Şahin Çiftçi’ye kongremize katılarak bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Kadın Kolları Başkanımız Nuriye Kılıçarslan, önceki dönem Kadın Kolları Başkanımız Mualla Tuğ ve yönetici arkadaşlarına bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. CHP, ülkemizde ilericiliğin ilk hedef saydığı kadın haklarını yükseltme savaşının öncüsü olmuştur. CHP’nin iktidar hedefini gerçekleştirmesi için heyecanlı, bilgili bir kadın örgütüne şiddetli bir ihtiyaç vardır. Kadın arkadaşlarıma sesleniyorum; el ele vererek CHP’yi iktidara taşıyacağız. Ülkemizin gerçekten çok karanlık günlere gittiği bir noktada yapılan bu kadın kolları seçimi çok anlamlıdır, çok önemlidir. Umarım bu kadın kolları seçimi, Karacabey’de CHP’nin iktidar yolunu aralayan ilk adımımız olur. CHP’de kadınlarımızın yeri başımızın üzerindedir. Kadınlarımızın dünyasını yeniden oluşturmak için bu yola çıktık.
Her karış toprağı atalarımızın kanıyla sulanmış, hepimizin de anası olan vatanımız kimlerin elinde ne hale getiriliyor. Cennet vatanımızın içinde bulunduğu bu karanlık ortam, toplumun her kesiminde ciddi bir duyarlılık ve uyanış gerektiriyor. En büyük duyarlılığın ise biz kadınlara ve annelere düştüğüne inanıyorum. Artık demokrasi mücadelesinde bu karanlık zihniyetin en çok mağdur ettiği kesim olan kadınların daha kararlı bir şekilde saf tutulması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle, toplumumuzun ve çocuklarının geleceği için kaygı duyan tüm kadınlarımızı CHP saflarında siyasete davet ediyorum.
2017’nin ilk 10 ayında 338 kadın öldürüldü. 258 kadına cinsel şiddet uygulandı. Bu topraklarda her gün aramızdan 5 kadın öldürülüyor. Ülke politikalarının değişmesi gerekiyor. Mevcut iktidarın bunu duyması gerekiyor. Caydırıcı olmayan yasalarla kadına yönelik şiddetin önü açılıyor. Kadın ölümlerinde iyi hal indirimi olmaz. Bu ülkede artık birçok kesim korku içerisinde yaşıyor. Konuşmaktan korktuğumuz bir ülkede yaşıyoruz. Her şeye rağmen sessiz kalmak bizim tarzımız değil. Susmayacağız sessiz kalmayacağız. Her yerde sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadını yüceltmek için dünyada ilk defa siyaseten önünü açmak için seçme ve seçilme hakkını tanıdığı ülkemde yıllarca bu hakkı kullanmaktan çekinen kadının ülkenin bugünkü ortamında çekinmeye hakkının olmadığı düşüncesinde olduğum, Ülkemin bir bölgesinde adı konmamış kirli savaşın hüküm sürdüğü, analar ağlamasın dendiği halde anaların her gün ağlatıldığı bir gerçek olup, silahların susturulması için aday oldum. Kadınlarımızın daha fazla siyasette yer alması, partimin büyümesi, emek verenin emeğinin karşılığını alabilmesi ve CHP’nin iktidara alternatif parti politikalarının Kadın seçmenlerimizde hayat bulması için elimi taşın altına koyma gerekliliği duydum. Ülkemde kadın cinayetlerinin son bulması, kadının geri kalmışlığının kader olmadığını kanıtlamak için, Özgür düşünen, kendi kararını verebilen, akıl ve bilimden ayrılmayan Mustafa Kemal Atatürk’ün biz kadınlara verdiği güçle bu yola çıktık. Arkadaşlarım ile birlikte, Karacabey’de Kadın örgütlenmesini daha da büyüteceğiz. Kadın üye sayımızı arttıracağız. Sosyal faaliyetler de bulunarak, kadınlarımıza CHP’yi sevdireceğiz. 2019’da gerçekleştirilecek yerel ve genel seçimlerde, Karacabeyli kadınlarımızın en çok oy verdiği parti CHP olacak. Kapı kapı, ev ev gezeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Önceki yönetimlerde görev almış tüm arkadaşlarımızı, Kadın Kolu Başkanlarımızı yanımızda görmekten mutluluk duyacağız.
Değerli kadın üyelerimizin tamamının oy birliği ile bu göreve seçilmekten dolayı ayrı bir mutluyum ve onur duyuyorum. Asıl görevimiz şimdi başlıyor. Kadınlarımızın mücadelesi önce Karacabey’de sonra da tüm Türkiye’de başarıya ulaşacak.”
Nuray Kula Ayhan başkanlığında yenilenen CHP İlçe Kadın Kolları Yönetimi’nde; Füsun Duman, Meral Fidan, Zuhal Hasırcık, Neşe Karaca, Tülay Mert, Nermin Tarım, Binnur Uslu ve Ayşe Zobar yer aldı.
İlçe Kadın Kolları İl Delegeleri ise; Serap Aka, Nuray Kula Ayhan, Ayfer Şahin Çiftçi, Seven Karan Erman, Meral Fidan, Nuriye Kılıçarslan, Fatma Mendeş, Süreyya Tunçman, Binnur Uslu ve Hilal Yalın’dan oluştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.