CHP’de Ayfer Çiftçi sesleri!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Çiftçi Cumartesi günü yapılacak Olağan Kongre’de aday olduğunu açıkladı.
Ayfer Çiftçi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’na adaylığını dün İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında duyurdu.
Çiftçi, 9 Aralık Cumartesi günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapılacak Olağan Kongre’de delegelerin huzuruna başka aday olmazsa tek aday olarak çıkacak.
İlçe başkanlığına adaylığını açıklayan Çiftçi parti üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, eski ilçe başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda delege Çiftçi’ye destek için salonda hazır bulundu.
Yeniden aday olmayacağını söyleyen mevcut Başkan Murat Tanrıverdi, Ayfer Çiftçi’ye adaylık yolunda başarı dilerken, bundan sonra başka aday yada adaylar daha çıkması halinde tümüne aynı eşitlik içinde olacağını vurguladı.
Ayfer Çiftçi selamlama konuşmasının ardından yaptığı basın açıklamasında şu sözleri kullandı;
“20 yılı aşkın süre devlet memurluğu yaptıktan sonra, 2 yıl önce Murat Tanrıverdi Başkanımızın daveti üzerine yönetim kuruluna girerek bugüne kadar İlçe Saymanlığı görevinde bulundum. Murat başkanımız ve yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım ile birlikte özellikle referandum sürecinde yürütülen “HAYIR” kampanyasında, siz değerli partililerimiz ile birlikte özverili çalışmalarda bulunduk ve Karacabey’de HAYIR çıkmasını sağladık. Bu başarı hepimizindir. Ama asıl görevimiz şimdi başlıyor. 2019’da çok önemli iki seçim yaşayacağız. Yerelden genele iktidar yürüyüşümüzü Karacabey’den başlatacağız. Bundan önceki yerel seçim süreçlerinde yapılan hatalardan ders çıkaracağız. Karacabey’de AKP’ye muhalif olan %60’a yakın bir kitle var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yerel seçimlerde bu kitleyi harekete geçireceğiz. Parti içinde yaşanan küskünleri ortadan kaldırarak, tüm örgütümüzle bir bütün halinde hareket edip Belediye Başkan Adayımızı ve Meclis Üyelerimizi belirleyeceğiz. Hiçbir zaman kişisel bir ajandam olmayacağına dair size söz veriyorum. Kapalı kapılar ardında siyaset yapmayacağım. Tamamen şeffaf, örgütünü dinleyen ve örgütüne hesap verebilen bir İlçe Başkanı olacağım. Düzenli olarak örgüt toplantıları yapıp bütün kararları siz değerli partililerim ile birlikte alacağımın sözünü veriyorum. Birleştirici ve bütünleştirici bir İlçe Başkanı olacağım. Başarının anahtarı, “Ben değil, biz varız” diyebilmekten geçiyor. Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz ilçe kongremizde; el ele, kol kola, omuz omuza vererek gücümüzü herkese göstermeliyiz.
Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortadadır. 15 yıldır iktidarda olan AKP tarafından her şey ters düz edilmiş durumda. Ülke yönetilemez bir hale gelmiştir. İşte bu noktada her zor koşulda olduğu gibi bugünde CHP’ye büyük sorumluluk düşmektedir. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı vardır. Bu nedenle yapılacak yerel, genel ve başkanlık seçimlerinde başarılı olmak zorundayız. 2019’da Türkiye’nin kaderinin oylanacağı seçimler yaşayacağız. Ya silkeleneceğiz ve kalkacağız ya da bir daha belimizi doğrultmakta dahi zorlanacağımız duygular yaşayacağız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar’ diyor. Bizde bu anlayışla çalışacağız ve hep beraber başarılı olacağız. Bundan en ufak bir kuşku duymuyorum.
Karacabey Belediyesi’nin burçlarına, CHP’nin 6 okunu dikmek için bu yola çıktık. Karacabey’e bir çivi bile çakmayan ama reklam ve bilboardlarda şampiyon olan bu talihsiz yönetimi değiştireceğiz. Karacabeyli vatandaşlarımız mutsuz. Köylerimizin hali içler acısı. Büyükşehir Yasası ile köyler boşalmış durumda. Köylerden çöpler bile alınmıyor.
Karacabey, ortak akılla yönetilmelidir. Karacabey’in katma değerini yükselteceğiz, Karacabey’i Türkiye tarımının markası yapacağız, çiftçimize sahip çıkacağız. Şuanda davul Büyükşehir’in boynunda, tokmak Karacabey Belediyesi’nde. Yerel seçimlere 16 ay kadar kısa bir süre kaldı. Örgütümüzle birlikte el ele vererek ekibimizi belirleyeceğiz ve Kapı kapı dolaşacağız. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Karacabey’in makus talihini değiştirmek bizlerin elinde.
“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ der. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu veciz ifadesi, ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı zafere ulaştırmasının; ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir diyerek demokratik, laik ve çağdaş hukuk kurallarıyla temeli atılmış Cumhuriyetimizi yurttaşlarımıza emanet edişinin özeti gibidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda olan CHP, kurtuluşunda da olacaktır. 1919 ve Kuvayi Milliye ruhu ile 2019’da kazanan CHP olacak.
2019’da önce yerelde sonra da genelde Adalet ve Kalkınma Partisi’ni yerle bir edeceğiz. Ben buna inanıyorum. Sizin de buna yürekten inanmanızı istiyorum
Kongrede aday olmayacağını açıklayan Murat başkanımıza da bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Murat Başkanımız siyaseti bırakmadı, bundan sonra yapacağımız tüm çalışmalarda da yanımızda olmasını bekliyoruz. Çocuklarımızın geleceği için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Kadınlarımız ve gençlerimizi daha fazla aktif siyasetle buluşturacağız. Bu duygu ve düşüncelerimle, Cumartesi günü yapılacak olan İlçe Kongremizin partimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Aday olacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Ülkemizin ve Karacabey’imizin içerisinde bulunduğu durum ve yaşadığımız sorunlara Cumartesi günü İlçe Kongremizde yapacağım konuşmada daha detaylı değineceğim. AKP’nin tepeden inme tek adaylı anlayışına karşı, demokrasinin yılmaz savunucusu CHP’nin neferleri olarak barış içerisinde yarışacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Sağolun varolun”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.