CHP 90 yaşında

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi, düzenlenen törenle partilerinin kuruluşunun 90'ıncı yılını kutladı.

Çok sayıda partilinin katıldığı tören, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı

CHP'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan lçe Başkanı Gönül Avil, şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halkı Partisi, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan tarihsel olarak ilerici bir partidir.

CHP, kuruluşundan başlayarak Türkiye'nin modernleşmesinin ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasını hedefleyen ve bu amaçla yapılan devrimlere, reformlara öncülük eden bir parti oldu. Cumhuriyeti kuran, halk egemenliğini ve hukuk devletini gerçekleştirerek yurttaşların hukuk önünde eşitliğini sağlayan  CHP, 1946 yılında çok partili rejime geçişi sağlayarak, Cumhuriyet'in demokratik niteliğinin gelişmesi yönünde de önemli bir atılım gerçekleştirdi.

CHP gibi tarihsel olarak ilerici olan partilerin 90 yıl yaşayabilmelerinin nedeni, değişen koşullara göre özgürlük, eşitlik, dayanışma gibi temel değerlerinden ayrılmaksızın politikalarını ve örgüt yapılarını yenileyebilme kapasitelerini canlı tutmuş olmalarıdır.

Ülkemizin, otoriter ve kamplaşmacı AKP hükümetinin politikaları yüzünden içeride ve dışarıda büyük sorunlar yaşadığı günümüzde CHP iktidarına her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır.

CHP, özgürlük, eşitlik, demokrasi ve sosyal adalet arayışlarına kararlı bir biçimde öncülük etmeyi sürdürecektir.

CHP, emekten yana bir partidir.

CHP, emeği en yüce değer olarak kabul eden bir partidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.