Çavuşoğlu’ndan felaket mağduru üreticilere müjde!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde yağan dolu sebebiyle sebze ile meyveleri zarar gören Karacabeyli ve Mustafakemalpaşalı çiftçileri ziyaret ederek, el birliğiyle üzerlerine düşenin yapılacağını söyledi.
Çavuşoğlu’nu Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol karşılarken Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı’ndan oluşan heyet Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerine bağlı köylerde 18 Temmuz günü yaşanan dolu felaketinin tarım ürünlerine verdiği zararı yerinde inceledi.
Bakırköy Mahallesi’nde askere gidecek olan gençler tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, köy kahvesinde afetzede çiftçilerle bir araya geldi. Çavuşoğlu, “Ayın 18’inde sabah erken saatlerde Bakırköyümüzü de içine alan dolu felaketiyle karşı karşıya kaldık. Bununla ilgili bilgiler aldık. Sonuç olarak üreticilerimizin tam da hasat zamanında büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını gördük. Bu felaketle karşı karşıya kalan çiftçilerimize geçmiş olsun. Bizim siyaset anlayışımız ve yönetim anlayışımız vatandaş odaklı. Vatandaşın dertleriyle, talepleriyle ilgilenmek, onların nabzını tutmak ve gerekeni yapmaktır. Buraya gelerek bu felaketi yerinde görmek, sizlerin ifadelerinizle kavramak ve nihayetinde Başbakanımıza, hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza buradaki fotoğrafı tam olarak yansıtabilmektir” dedi.
“Yaşanan bu felaketi çıplak gözlerle çok iyi bir şekilde gördük” diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Tarlalarımızın içine kadar girdik ve numunelerimizi aldık. Bakanlar Kurulumuzda bu numuneleri götüreceğiz. Bununla ilgili ne yapılabilecekse yapacağız. Üreticilerimizin TARSİM’den faydalanmaları gerekiyor. Ama burada öğrendiğim kadarıyla mülkiyet problemi var. Mirasçılardan intikal eden ve halen mirasçıların adına kayıtlı olduğu için bugün üreticinin adının yansımadığı nedenden dolayı TARSİM’in yapılmasının imkânı olmadığından bir mağduriyet söz konusu. Mülkiyeti olanlar için TARSİM’in ne kadar elzem olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Çünkü sonuçta bu bir afettir. Öngörülen bir durum değildi. Ne zaman geleceğini bilemeyiz. Onun için hükümetimizin ve devletimizin sağlamış olduğu bu imkânlardan mutlaka yararlanın. Bu durumu gördüm, müşahede ettim ve fotoğrafı çektim. Bu fotoğrafı arz edeceğim. Mağduriyeti anlatacağım. Hem milletvekili arkadaşlarımız, hem il başkanımız, hem ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, Ziraat Odası başkanlarımızla elbirliğiyle bu noktada üzerimize düşen ne varsa gerekeni yapacağız. Ümit ediyorum ki bir dahaki gelişimizde burada hayırlı neticeler ile daha mutlu bir şekilde birlikte oluruz.”
Bakırköy Mahallesi Muhtarı Kazım Önen köylünün mağdur olduğunu söylerken, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem de ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.