Çavuşoğlu’na tarımdaki sıkıntılar aktarıldı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve KTSO Başkanı Naci Güncü ile birlikte, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Oldukça verimli geçen görüşmede, 18 Temmuz tarihinde Karacabey ve M. Kemalpaşa’da yaşanan dolu afeti sonucunda, üreticilerin yaşadığı sıkıntılar ve bölgedeki tarımın genel sorunları gündeme getirilirken, ayrıca yeni projelerle ilgili de önemli görüşmelere imza atıldı.
Başkan Ali Özkan, özellikle ‘afet bölgesi’ ilan ettikleri bölgede, dolu afetinden zarar gören üreticiler için hükümetten destek beklediklerini belirterek, borç içerisinde, sıkıntı bir şekilde tarım faaliyetlerini sürdürmekte olan çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi adına yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.
Susurluk Şeker Fabrikası bölge ekonomisi için çok önemli
Karacabey heyetinin gerçekleştirdiği ziyarette ayrıca, geçmişte Güney Marmara ekonomisinin can damarı konumunda bulunan ve son yıllarda, yeniden faaliyete geçirilmesi adına girişimleri sürdürülen Susurluk Şeker Fabrikası ile ilgili somut adımların atılması da gündeme getirildi.
Ali Özkan, bölge hayvancılığı ve üreticiler açısından hayati öneme sahip Susurluk Şeker Fabrikası’nın, yeniden faaliyete geçirilmesi için ilk günden bu yana çalışmalarını sürdürdüklerine vurgu yaparak, bölgedeki yapılanmaya yönelik destek beklediklerini söyledi.
Ali Özkan ayrıca, belediye olarak yürüttükleri geniş çaplı projelerle ilgili Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’na bilgi vererek kendisinden destek isterken, Çavuşoğlu da Karacabey’in özellikle son yıllarda gösterdiği başarılı ivmeden övgüyle söz ederek, her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.
Gelişmeleri yakından takip ediyoruz
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, dolu afetinden zarar gören tüm üreticilere ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.
Çavuşoğlu, mağdur olan çiftçilerin yaşadığı zararların giderilmesi noktasında, hükümet nezdinde gerekli adımlar attıklarını ve yakın zamanda, bu konuyla ilgili çözüm geliştireceklerini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.