Büyük Atatürk Koşusu nefes nefese geçti!

Ülkemiz genelinde her yıl 27 Aralık’ta düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu Karacabey’de de Çarşamba günü Kaymakamlığın talimatıyla, Atatürk Kültür Parkı’nda koşuldu.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başkent Ankara’ya gelişine atfen düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu, bu yıl 82. kez düzenlendi ve izleyicilerden tam not aldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen koşular, Karacabey Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi. Sabah saat 09.00’da startı verilen koşular toplam 6 kategoride yapıldı. Koşulara ilk ve orta dereceli okullardan 118’i kız olmak üzere toplamda 278 öğrenci katıldı.
Kusursuz bir organizasyonla gerçekleşen koşular öncesinde şehit düşen askerlerimiz, polislerimiz ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına saygı duruşu yapıldı ve ardından topluca İstiklal Marşı okundu.
Yarışmaların başlaması ile şenlik havasına dönüşen organizasyonda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, “İyi birer insan ve vatandaş olduktan sonra ancak iyi bir sporcu olunabileceğini” ifade ederek spor ahlakı üzerinde durdu ve sporculara başarılar diledi. Sağlam ayrıca, koşulara katkı veren Karacabey Belediyesi’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Koşular sonucunda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.