BUİGDER’den ‘Berhan Soner’ tepkisi

Nilüfer Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, ÇGD Bursa Şubesi eski Başkanı Berhan Soner’in tutuklanmasına yönelik tepkiler artıyor. Bursa İnternet Gazetecileri Derneği’nin Karacabeyli Başkanı Canan Ekinci Yılmaz, son yıllarda basına yönelik baskı ve tutuklamaların had safhaya ulaştığına dikkat çekerek, Berhan Soner’in en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması gerektiğini ifade etti.
Toplumun haber alma özgürlüğünü kısıtlayan baskıların, ülkeyi demokrasiden uzaklaştırdığının altını çizen Canan Ekinci Yılmaz, gazetecilerin gazeteciliklerinin sorgulanmasının ardından, basın yayın adına internetteki alan sağlayıcılığının da suç unsuru sayıldığına dikkat çekti.
Nilüfer Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, ÇGD Bursa Şube eski Başkanı ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği üyesi Berhan Soner’in 11 Ağustos günü tutuklanmasının da böyle bir suça istinaden gerçekleştiğini ifade eden Ekinci Yılmaz, şunları kaydetti:
“Berhan Soner ifadesinde bir internet sitesine domain hizmetini sağladığını, bunun gibi onlarca site için aynı hizmeti sağlamaya devam ettiğini fakat içerik olarak sitelerde herhangi bir faaliyetinin olmadığını, bunu iş olarak yaptığını, Gezite.org internet sitesini de başka bir kişi için aldığını ve içeriğini onun hazırladığını söylemesine rağmen ‘kuvvetli suç şüphesi kanaati’ ile tutuklanmıştır.
Sattığı arabanın hırsızlıkta kullanılması üzerine arabayı satan galerinin suçlanması ne kadar akıl ve mantık dışı ise, Nilüfer Belediyesi’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olan Berhan Soner’in kaçma şüphesi ile tutuklu yargılanmasına karar verilmesi de o kadar akıl ve mantık dışıdır.
Yaklaşık üç ayı bulan tutukluluğun ardından geçtiğimiz günlerde tahliye edilen bursamuhalif.com editörü Ozan Kaplanoğlu’nun tutuklanması da basının üzerinde sallanan bir kılıç olduğunu açıkça göstermektedir.
Bursa İnternet Gazetecileri Derneği olarak; gazeteciliği meslek sorumluluğu ile layıkıyla yapmaya çalışan gazetecilerin akıl ve mantık dışı suçlamalarla gazetecilik onurunun ayaklar altına alınmasına ve somut kanıtlara dayanmadan gazetecilerin tutuklanmasına karşı olup, haksız yere tutuklanan Berhan Soner’in de yanında durduğumuzu bildiriyor, Soner’in en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşmasını ve gazeteciler üzerindeki baskıların sona ermesini talep ediyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.