Borsa’dan İzmir Fuarı’na çıkarma

Karacabey Ticaret Borsası, Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olma özelliğine sahip İzmir AGROEXPO 13. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’na üyelerini ve sektör temsilcilerini götürüyor.
1-4 Şubat 2018 tarihinde İzmir Gaziemir’de fuar alanında organize edilen etkinliğe yurtdışından önemli üreticiler, tarım ve hayvancılık firmaları katılım sağlayacak. Fuarın ana teması ”Tarım 4.0” olarak belirlendi. Yurtiçinden ve yurtdışından birçok önemli kurum ve kuruluşla işbirliği yapılarak konunun uzman isimleriyle beraber modern ve bilimsel teknikleri fuar alanında tanıtma imkanı bulacaklar.
Fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli ülkelerin Tarım Bakanları’nın ve sektör temsilcilerinin katılımıyla ayrıca “Çok Uluslu Tarım İş Forumu” gerçekleştirilecek. Toplam 60 ülkeden katılım olması beklenen bu dev organizasyonun Türkiye’de Tarım sektörünü daha da ileriye götürmesi amaçlanıyor.
İzmir Agroexpo fuarında Süt ve Et Teknolojileri özel holü kapsamında sektördeki tüm yenilikler üreticiyle buluşturulacak. Özel bölümde ise Türkiye’nin tüm peynirleri tadıma sunulacak. Hayvancılıkla ilgili son gelişmeler üreticilere aktarılacak.
Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, fuarlara katılmanın önemini her platformda dile getirdiğini ifade etti. Bertan, “Özellikle üyelerimizin böyle organizasyonları kaçırmaması gerekir. Çünkü sektörlerin gelişmesi ‘network’ ten geçer. Ne kadar çok bağlantı kurar ve işbirliği yaparsanız o kadar ilerlersiniz. Malum Karacabey’de imkânlar bir yere kadar. Teknolojinin baş döndürücü gelişmesiyle birlikte Tarım, Gıda ve Hayvancılık alanlarındaki yeni gelişmeler mutlaka takip edilmeli ve uygulanmalıdır. İşte bizde bu vizyonla her zaman üyelerimizin gelişimi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Bertan, Karacabey Ticaret Borsası olarak son zamanlarda yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılmanın önemine dikkat çekerek, yaklaşık 10 yıl aradan sonra üyelerini fuara götürme kararı almış bulunduğunu belirtti. Bertan, 2018 yılı ve ilerleyen zamanlarda da KOSGEB desteğiyle üyelerini kendi sektörlerindeki yurtdışı fuarlarına götürmeyi planlanmakta olduklarını da sözlerine ekledi.
Daha önce de Paris’te düzenlenen Sıal Gıda Fuarı’na katılan Borsa, geçtiğimiz Eylül ayında Antalya’da düzenlenen YÖREX Fuarı’na başarılı katılım sağlayarak stand açmış ve ilçemizle özdeşleşmiş Karacabey Soğanı, Mihaliç Peyniri, Domates Salçası ve Ihlamurumuzu tanıtarak yöremize önemli katkılar sunmuştu.
Ayrıca Murad Bertan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli ziraattır” sözünü hatırlatarak tarımda modernizasyonun tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.