Bir yudum suuu!

AKP, halkın haklı isteğini hiç mi duymuyor? Mustafakemalpaşa'ya bağlı 4 belde, (Tatkavaklı, Ovaazatlı, Tepecik, Yeşilova,) 10 köy, (Aralık, Üçbeyli, Demireli, Çördük, Yamanlı, Ormankadı, Karaoğlan, İncealipınar, Ayazköy) ve aynı hattan yararlanan Karacabey'e bağlı 2 köyde ( Bakırköy, Uluabat) 15 yıldır yaşanan su sıkıntısı dayanılmaz boyutlara ulaştı. 

Özellikle yaz aylarında susuzluktan kıvranan köylüler, seçim zamanı bu konuya çözüm getireceklerini söyleyen AKP  milletvekillerine ateş püskürdü.

Tarlalarını sulamaktan vazgeçtiklerini dile getiren köylüler, susuzluk nedeniyle temizlik yapamamaktan ve yemek pişirememekten yakındı.

İçmek için bir yudum suya hasret kaldıklarını belirten köylüler, “Bu rezalet yılardır sürüyor. Derdimizi valiliğe, kaymakamlığa, belediyelere, milletvekillerine defalarca anlattık. Hiç kimse olmaz demiyor. Kiminle görüştüysek, bizlere hak verdi. En kısa sürede su sıkıntısına son vereceklerini söyledi. Gel gör ki, 15 yıldır değişen hiçbir şey olmadı. Sürekli unutulduk. Sürekli aptal yerine konularak sömürüldük. Özellikle seçim zamanlarında oy istemeye gelen AKP milletvekillerinin sözlerine inandık. Seçimlerden sonra hatırlanmadık. Atarken mangalda kül bırakmayan siyasetçilerimiz seçimlerden sonra yüzümüze bile bakmadılar. Yakında yine gelecekler. Hiç utanmadan oy isteyecekler. Binlerce köylü susuzluktan kahrolmuş umurlarında olmayacak. Arsızca yaklaşacaklar ve yine aynı masalları anlatacaklar. Böyle rezalet belki de Türkiye'nin hiçbir yöresinde yaşanmıyordur. Canımıza tak etti. Sağlığımız bozuldu, psikolojimiz bozuldu. Mustafakemalpaşa ve Karacabey'den su taşımaktan yaşama zevkimiz kalmadı. Bizi anlamayanlar, sesimizi duymayanlar bundan sonra oy istemeye de gelmesinler” dedi.

Köylülerin kansere dönüşen susuzluk isyanında özellikle kadınlar önde yer aldı.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.