Bayram tatili ne zaman başlıyor?

*Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasına karar verildiğini açıkladı. Bozdağ, “Bayramı tatili 26 Ağustos Cuma günü başlayacak ve 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek. Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı, emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerin maaşları erken ödenecek. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollar, 30 Ağustos-5 Eylül saat 07.00’a kadar ücretsiz olacak” dedi.

Bakanlar Kurulu kararı sonrası merakla beklenen Kurban Bayramı tatili belli oldu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada; Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olduğunu açıkladı.
Hükümet Sözcüsü Bozdağ şunları söyledi: “Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir. Kurban Bayramı tatili 26 Ağustos Cuma günü başlayacak ve 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek.”
Bakanlar Kurulu’nda alınan karar gereği Kurban Bayramı 28-29 Ağustos tam gün, 31 Ağustos perşembe yarım gün idari tatil oldu. Bakanlar Kurulu’nun bayram tatilini 10 gün ilan etmesi, fakat 3 günün idari tatil sayması ile birlikte soru işaretleri doğdu.
İdari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsıyor. İdari izin devlet memurlarını kapsamaktadır, özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamıyor. Tüm devlet dairelerine ve 657 sayılı kanuna dahil olan devlet memurları, idari tatil kapsamında 10 gün tatil yapacaklar. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da bu kapsamda kurban bayramı tatili müjdesinden faydalanabiliyor.
BAYRAM TATİLİ PROGRAMI BELİRLENDİ
26 Ağustos 2017 Cumartesi | Hafta sonu tatili
27 Ağustos 2017 Pazar | Hafta sonu tatili
28 Ağustos 2017 Pazartesi (Birleştirildi)
29 Ağustos 2017 Salı (Birleştirildi)
30 Ağustos 2017 Çarşamba | Zafer Bayramı resmi tatili
31 Ağustos 2017 Perşembe Günü | Arefe (Birleştirildi)
1 Eylül 2017 Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
2 Eylül 2017 Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
3 Eylül 2017 Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
4 Eylül 2017 Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün
BAYRAM TATİLİNDE BANKALAR NASIL ÇALIŞACAK?
26 Ağustos’ta başlayan resmi tatil 3 Eylül’de sona erecek. Ancak bankalarda tatil biraz daha farklı işleyecek. Bankalar;
28 Ağustos Pazartesi: Açık
29 Ağustos Salı günü Açık
30 Ağustos Çarşamba | Zafer Bayramı: Tatil
31 Ağustos 2017 Perşembe Günü | Arefe: Yarım Gün
1 Eylül 2017 Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün: Kapalı
2 Eylül 2017 Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün: Kapalı
3 Eylül 2017 Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün: Kapalı
4 Eylül 2017 Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün: Kapalı
MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ şöyle konuştu: “Emekli Sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir.”
KARAYOLLARININ İŞLETTİĞİ YOLLAR, 30 AĞUSTOS-5 EYLÜL’DE ÜCRETSİZ
Bozdağ, “Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollar, 30 Ağustos-5 Eylül saat 07.00’a kadar ücretsiz olacak” dedi.
OTOBÜS BİLETİ SATIŞLARI HIZLANDI
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, 10 günlük tatilin resmileşmesinin ardından otobüs bilet satışlarının hızla arttığını kaydetti. Özcan, “Bu yıl bayram tatili çok iyi geçecek. Her gün 2 bin 500 otobüsün çıkış yaptığı İstanbul’da bu rakam ek seferlerle yüzde 30 artacak. Ayrıca fındıkta, çayda hasat zamanı. Giden otobüsler dolu geliyor. 25 Ağustos Cuma akşamından itibaren yollarda büyük bir yoğunluk bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.
UÇAKLAR YÜZDE 100 DOLULUĞA ULAŞTI
Pegasus CEO’su Mehmet Nane, hükümetin aldığı karar doğrultusunda bayram döneminde uçakların yüzde 100 doluluğa ulaştığına işaret etti. Nane, “Bizim elimizde uçak olmadığı için koyabileceğimiz tüm seferleri ekledik. Biz dört gözle 3. havalimanının açılmasını ve Sabiha Gökçen’deki ikinci pistin tamamlanmasını bekliyoruz. Çünkü elimizde daha fazla uçak olsa bile kapasite dolduğundan slot yok. Bunları devreye alamıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.