“BASIN halkın güçlü sesidir!”

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 109. Yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Erol, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Zor ancak son derece önemli bir görevi fedakârca ifa eden gazeteciler, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanıdır. Görevini bu anlayışla, fedakârlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan tüm basın yayın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Başkan Erol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle bu tarih ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.
Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir. Demokrasilerin seviyesini belirleyen hür basındır. Demokrasi ve sosyal hayatın gazeteciler olmadan sağlıklı işlemeyeceği muhakkaktır. Çünkü yönetenler ile yönetilenler, birey ile toplum, dün ile bugün, bugün ile gelecek arasındaki tüm yolların kavşak noktasında gazeteciler vardır.
Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür. Doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı söz konusu özgürlüklerin korunması açısından basınımıza düşen yükümlülüklerdir. Bu vesile ile ülke menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan, her türlü zorluğa karşın demokrasi ve millet iradesine sahip çıkan, zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan başta Karacabey’deki basın mensubu arkadaşlarımız olmak üzere, tüm basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyor, bayramlarını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.