Altın madeni işletmeciliğine izin vermeyiz

Kaymakam Adem Saçan gerginliği ortadan kaldıracak son noktayı koydu:
Altın madeni işletmeciliğine izin vermeyiz
Mustafakemalpaşa’da, her kesimden tepki alan Eurasia Madencilik Şirketi yetkililerinin gittiği kapılar yüzlerine kapanıyor.
Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’in Huğla Tepesi’ndeki maden arama konusunda olumsuz görüş belirtmesinden sonra kendisini ziyarete gelen şirket yetkililerine Kaymakam Adem Saçan’da kırmızı ışık yaktı.
Eurasia Madencik Şirketi yetkilileri Emre Zeytin ile Halil Aydıncık’ı kibarca uyardıktan sonra Mustafakemalpaşa’da altın madeni işletmeciliğine izin vermeyeceklerini söyleyen Kaymakam Adem Saçan, “ Kum ocakları ve mermer ocakları da doğayı tahrip ediyor ve ekolojik dengeyi bozuyor. Altın madeni de aynı şekilde doğayı tahrip edecektir. Bu nedenle altının ilçemizde işlenmesi ve ayrıştırılmasına ben de ilçe halkı da izin vermeyiz. Kum ve mermer ocaklarının çevreye verdikleri zararlar halk tarafından sürekli şikayet ediliyor. Bizler bu şikayetleri göz ardı edemeyiz ve görevimizin gerektirdiğini uygularız. Ancak altın konusunda çok büyük tepkiler aldığımızı söyleyebilirim. Hele-hele altın madeninin analizini burada yapmaya kalkarsanız bu havalede savaş çıkar ” diyerek Mustafakemalpaşa halkını tercüman oldu. Eurasia şirketinin yetkilileri ise “Biz Kanada sermayeli bir şirketiz. Sadece arama işlevi yürütüyoruz. Arama konusunda da alınmış yasal izin ve yetkilerimiz var.” dediler.



 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.