“AKP reddetse de, biz takipçisiyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da yaşanan dolu afeti sonrası çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilen önergenin AK Parti tarafından reddedildiğini ancak bu konuda mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Konuyla ilgili MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya soru önergesi sunduğunu ifade eden Hüseyin Erol, konunun takipçisi olduklarını bildirdi. Erol, “Geçtiğimiz Pazar günü Genel Sekreteri’miz ve Bursa Milletvekilimiz Sayın İsmet Büyükataman, bölgemize gelerek yaşanan dolu felaketini yerinde incelemiş, afetten zarar gören çiftçilerimizi ziyaret etmiş ve yaşanan zararın telafisi konusunda gerekli her türlü girişimi yapacaklarını belirtmişti.
Bu kapsamda geçtiğimiz Pazartesi günü TBMM de bölgedeki durumun vahametini gözler önüne seren çok detaylı bir basın açıklaması yapan Büyükataman, çiftçinin mağduriyetini gidermek adına yetkilileri göreve çağırmış ve de bu işin takipçisi olacaklarını belirtmişti. Akabinde bu konuda verilen önergeye MHP ve CHP destek vermesine rağmen, AKP’nin ‘Ret’ oyu vermiştir.
Biz verdiğimiz sözün arkasında her zaman durduk ve duracağız. Bu mağduriyetin giderilmesi konusunda elimizi değil, gövdemizi taşın altına sokmaktan geri kalmayacağız. Bu kapsamda yetkililer ile görüşmeye devam edeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Sayın İsmet Büyükataman, konunun hasıraltı edilerek unutulmaya yüz tutmasını engellemek için konunun ne kadar elzem olduğunu belirten ve çözüm yollarının da içinde bulunduğu bir soru önergesi sunmuştur. Çözüm konusundaki ciddiyetimiz ortadadır. Bu konu çözülene kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna bir kez daha saygıyla duyururuz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.