Adana’da müdahale arası maç!

Hatay’da hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ı anmak için yurdun dört bir yanında toplananlara olduğu gibi, Adana’daki protestoculara da müdahale edildi.
Güvenlik Şube Müdürü Mithat Kırıcı, başına isabet eden bir taş nedeniyle yaralandı. Görüşmeden sonuç alınamaması ve grubun taş atması üzerine, polis tazyikli suyla müdahale etti. Eylemciler geri çekilirken cadde üzerine barikat kurup ateş yaktı. TOMA’lar kurulan barikatları yıkarken, ateşleri tazyikli suyla söndürdü.

Sonra, sonra ne mi oldu?

Bütün bunların ardından millî maç heyecanı yaşandı.

Polis ekipleri, akrep tabir edilen aracın üzerine koydukları cep telefonundan Romanya-Türkiye futbol karşılaşmasını izledi. Zaman zaman heyecanlı dakikalar yaşayan polisler gol sonrası da sevinç yaşadı.

Maç izlerken görüldükleri üzre onlar birer robocop değil, herkes gibi insandı. Millî duyguları depreşmiş, kaçan gollere kızıp, atılan gollere sevinen sıradan gençler olarak neşe içinde maç izliyorlardı. Eylemcilerden kıpraşan olursa belki arada gaz sıkıp yine maçlarına geri dönüyorlardı.
Dışarıdan bakıldığında onları farklılaştıran üzerlerindeki üniformadan başka birşey değildi. Kendi kendilerini üniformalı olarak görmediklerinden maç izlerken en doğal hallerindeydiler.
Ve tam anlamıyla bizdendiler, bizimdiler.

Millî duygularla coşmak kadar milletinin sesine kulak da vermek gerek tabii.
Kendinin farkına varmak ve nereye ait olduğunu unutmamak da….

cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.