“Saadet kazanınca, Türkiye kazanacak”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, işadamları, dernek ve oda başkanları ile yemekli toplantıda bir araya geldi.
Hayri Elbir Et Mangal Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, SP Bursa milletvekili adayları Temel Karamollaoğlu, Burak Çelik, Zafer Birinç, İl Başkanı Mehmet Atmaca, İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanı Mustafa Yapa, parti yöneticileri, işadamları, dernek ve oda başkanları katıldı.
İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak ve İl Başkanı Mehmet Atmaca’nın selamlama konuşmasının ardından sözü Saadet Partisi Bursa 1. sıra milletvekili adayı Temel Karamollaoğlu aldı. Konuşmasında Büyükşehir yasasını eleştiren Karamollaoğlu, “Köyleri mahalle yapmak pek isabetli bir karar olmadı. Büyükşehir kanunu dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir yapı oluşturdu. Adı üzerinde Büyükşehir. Şehir, insanların toplu olarak yaşadıkları yerlerdir. Köy de bir beldedir ama daha küçük çapta insanların bir arada yaşadıkları yerlerdir. Şehir merkezlerinden çok uzaktadırlar. Onun ihtiyaçlarının halledilmesi daha farklı olur. Köye ulaşım önemlidir. Apayrı bir altyapı sistemi ve su teşkilatı olmalıdır. Köyün problemi başka, şehirlerin problemi başkadır.
Hükümet şehir merkezlerinde oy kaybediyoruz, köylerde teveccüh daha fazla mantığıyla büyükşehirleri kazanabilmek için bu sistemi çıkardı. Bu çözüm odaklı bir çalışma değildir. Şehirleri yaşanabilir hale getirmek Büyükşehir Belediyelerinin halledeceği iş değildir. Büyükşehirlerin kendi problemleri başlarından aşkın. Kalabalık bir nüfusları var ve o nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışıyorlar ancak o problemleri çözemediler. Bir de bunun üzerine şehir merkezine 150, 200 kilometre mesafede bulunan köyler de mahalle gibi mütalaa edilince iş daha da zorlaştı. Biz köyü nasıl yaşanabilir hale getirebiliriz diye çalışma yapmalıyız.
İl Özel İdareleri, köylerin de ulaşım ve benzeri problemlerini çözmek için kurulmuştur. Biz, ‘İlçe Özel İdareleri kuralım. Muhtarlar da bu idarelerinin tabi üyesi olsunlar. Böylece köye gidecek hizmet aynen belediye meclis üyesi gibi muhtarların onayı ile belirlensin’ demiştik. İnşallah 7 Haziran’da bunun ilk adımını atacağız. İlk atacağımız adımlardan bir tanesi Büyükşehir kanunun iptalidir” dedi.
7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğu ifade eden Karamollaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin kurmuş olduğu milli ittifak, halkımız tarafından büyük bir teveccüh ile karşılanmaktadır. Gittiğimiz her yerde büyük bir ilgi ile karşılanıyoruz. Milletimiz artık sorunlardan bunalmış ve çözüm yolu aramaktadır. Bu çözümünde Saadet Partisi’nde olduğu bilmekte ve görmektedir. Çünkü bu halkımız bizim Refah-Yol hükümetinde yapmış olduğumuz efsane hizmetleri unutmamıştır. Bu seçimlerde inşallah milletimiz tercihini Saadet Partisi’nden yana kullanacak ve Milli İttifak’ı güçlü bir şekilde meclise gönderecektir. Saadet Partisi kazanınca, Türkiye kazanacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.