Ziraat Odası’nın Antalya çıkarması

Türk tarımının seracılık konusunda öncüsü olan Antalya Kumluca, bitkisel üretim sektörünün ürün bazlı ilk ihtisas fuarı olan “Domatexpo Domates Fuarı”nın açılışı önceki gün gerçekleştirildi.
Açılışa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyon Başkanı Yüksel Tavşan, Türkiye Tohumcular birliği Başkanı Hakkı Şafak Ses, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu, Ziraat Ajansı temsilcisi Yaşar Demirbaş katıldı.
Antalya Kumluca'da bu yıl ilki düzenlenen Domatexpo Fuarı'na 24 ilden 68 domates üretici firmanın hazır bulunduğu fuarda Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Oda Yöneticileri ve Karacabey'li çiftçiler Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar'ın yakın ilgisiyle karşılaştı.
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i Karacabey'de Ziraat Odası olarak ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade eden Karahasanoğlu'na olumlu yanıt veren Bakan Eker, en kısa sürede Karacabey'i ziyaret edeceğini dile getirdi.
Türkiye çiftçisinin 75 milyonun karnını doyurduğunu belirten Bakan Eker, “Gıda sorunumuz yok. 30 milyonun üzerinde turist geliyor bu memlekete. Onların karnı da bu ürünlerle doyuyor. Toplam 105 milyon insan. Üstüne de bunun 15 milyon doları gıda. Türkiye'nin çiftçisi 15 milyar dolarlık gıda ihraç ediyor dünyaya. Tük çiftçisinin alnının teridir bu. Burada kimse Türk çiftçisine haksızlık yapmasın. 23 milyar dolar tarım hasılası bugün 63 milyar dolar” dedi.
Üreticilerin sıkıntılarını dinlemek için geldiğini söyleyen Bakan Eker, “Sıkıntılar oluyor. Üretici sıkıntıda, biz bunu bugün dinlemeye geldik. Sizinle bunu konuşmaya ve bunun çözümünü geliştireceğiz. Üretici birlikleri kanununu biz çıkardık. Her millet kendi kültürüne göre çözüm geliştiriyor. Biz Batı Avrupa ülkeleri gibi kooperatif konusunda yeterli mesafe katedemedik. Kanunda bir iyileştirme vakti geldi. Biz onun üzerinde şu anda çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalarda, Türkiye'de Sera'da domates üretiminin başkenti Antalya Kumluca ise, Sanayi domatesi üretiminin  başkenti Karacabey'dir. Sözleri Karacabey'li katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.
Kumluca'ya ziyaret
Domatexpo Domates Fuarı sonrası Kumluca Ziraat Odası'nın açılış törenine geçen Karacabeyli heyet, burada büyük bir ilgiyle karşılandı.
Ziyarete Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Sefer Pullu, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Osman Aşıkoğlu, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selim Sarucan, Meclis Başkan Vekili Rahmi Asnaşa, Tayfun Türk, Ferruh Artem, Necmettin Eraslan, Ferdi Çimen, Mehmet İzbak, Karacabey Ziraat Odası Genel Sekreteri Erol Sevim Oda delegeleri ve Karacabeyli çiftçiler katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.