Ziraat Odası’ndan TÜVTÜRK işbirliği

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, çiftçiye iki müjde birden verdi. Traktörlerin fenni muayene cezalarının sıfırlandığını duyuran Karahasanoğlu, ayrıca muayene hizmetinin köylerde verilmeye başlandığını belirtti.
Periyodik araç muayenesi hizmeti veren TÜVTÜRK, geçen yıl Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu’nun girişimleriyle ilk kez gezici muayene hizmeti vermeye başladı. Ancak çok sayıda çiftçi, traktörlerinin biriken fenni muayene gecikme cezaları nedeniyle bu hizmetten faydalanamadı. Bunun üzerine tekrar ilgili kurumlarla işbirliği yapan Hasan Karahasanoğlu, söz konusu cezaların sıfırlandığını ve gezici ekibin bugün Çavuş Mahallesi’nden muayene hizmeti vermeye başladığını söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Muayene istasyonunun uzaklığı, zaman ve yakıt kaybına neden oluyordu. Bu nedenle çiftçilerimiz traktörlerine fenni muayene yaptırmıyordu. Köylerimizdeki traktör yoğunluğuna dikkat çekerek gezici muayene hizmeti verilmesi talebinde bulunduk. Bu uygulama, girişimlerimizle Türkiye’de ilk kez Sultaniye Mahallesi’nden başladı. Periyodik olarak devam ederek tüm köylerimize ulaştı. Ancak çok sayıda çiftçimiz, biriken gecikme cezaları nedeniyle bu hizmetten faydalanamadı. Ceza affının çıkmasıyla tekrar TÜVTÜRK ile iletişime geçtik. Yeni bir program oluşturduk. Gezici muayene aracı bugün Çavuş Mahallesi’nde olacak. Belirlediğimiz 12 merkezde hizmet verecek. Diğer köylerimiz de bu noktalara katılacak.” dedi.
Gezici fenni muayene aracının programı şu şekilde oluştu:
26 Ocak: Çavuş Mahallesi (Katılacak mahalleler: Danışment)
27 Ocak: Yenisarıbey (Katılacak mahalleler: Tophisar, Akhisar, Eskisarıbey)
28 Ocak: Yenisarıbey (Katılacak mahalleler: Sazlıca, Ovaesemen, Sultaniye)
2 Şubat: Yenisarıbey (Katılacak mahalleler: Beylik, İsmetpaşa, Hamidiye)
3 Şubat: Seyran (Katılacak mahalleler: Ekinli, Canbaz)
4 Şubat: Eskikaraağaç (Katılacak mahalleler: Yenikaraağaç)
9 Şubat: Taşlık (Katılacak mahalleler: Ekmekçi)
10 Şubat: Dağkadı (Katılacak mahalleler: Okçular, Yeşildere)
11 Şubat: Karakoca
16 Şubat: Taşpınar (Katılacak mahalleler: Hürriyet, Muratlı)
17 Şubat: Karasu (Katılacak mahalleler: Doğla, Güngörmez, Arız)
18 Şubat: İkizce (Katılacak mahalleler: Orhaniye)
23 Şubat: Çamlıca (Katılacak mahalleler: İnkaya)
24 Şubat: Mustafakemalpaşa Tepecik (Katılacak mahalleler: Bakırköy)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.