Ziraat Odası’ndan bilgilendirme

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, 2013 yılı buğday müdahele alım fiyatlarının belirlenmesinin ardından Toprak Mahsulleri Ofisi Karacabey Tesisleri'nin açılması ile ilgili yetkililerle bir dizi görüşmeler yapıldığını belirtti.

2013 yılı buğday alımları ile ilgili TMO yetkilileri ile yapılan görüşmede Karacabey'deki tesislerin 17 Haziran'da açılmasını talep ettiklerini söyleyen Karahasanoğlu, "Tam Rendevulu Sistem" hakkında da çiftçileri bilgilendirdi.

Karahasanoğlu, "TMO, bu yıl sistemde değişiklik yaparak, üreticilerimizin işyerlerinde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla, hububat alımlarında "Tam Randevulu" uygulamaya geçti. Yani, üretici kardeşlerimiz Ofis'e buğday verecekse, ilk önce ÇKS belgelerini İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden güncellemeleri gerekecek. Daha sonra T.C. Kimlik numarasıyla "randevu.tmo.gov.tr"  veya "www.tmo.gov.tr" adreslerinden, bir gün önce saat 18.00'e kadar randevu alabileceklerdir" dedi.

Başkan Hasan Karahasanoğlu şunları söyledi; "Randevu alan üreticiler, randevu günü saat 14.00'e kadar alım merkezine gelmiş olacaklardır. ÇKS kaydı olmayan üreticiler sistemden randevu alamayacaklardır. Pazar günleri alım yapılmayacaktır. Randevusunu daha önce alıp da buğdayını başka yere satmayı düşünen üreticiler, randevularını iptal edebileceklerdir. Ofis'le anlaşmalı bankalardan alınacak kart sahiplerine, ödemeler 10 gün içinde olacağından, üreticilerimizin kart edinmelerinde fayda vardır. Randevu alma konusunda Ofis teşkilatı ile Oda'mız yardımcı olacaktır."

Karahasanoğlu son olarak ise, "Yeni hasat döneminin üreticilerimize ve ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını dilerim" şeklinde sözlerini noktaladı.

Bakan Eker'den fiyat açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, geçtiğimiz yıl 665 lira olarak açıklanan müdahale alım fiyatının, 2013 yılında Anadolu Kırmızı Sert Ekmeklik buğday için ton başına 720 lira olarak belirlendiğini kaydetti. Makarnalık buğday alım fiyatının ton başına 765 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.