Ziraat Odası’nda seçim heyecanı

Karacabey Ziraat Odası Karacaahmet Mahallesindeki delege seçimleriyle ilgili iptal istemine 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verince seçim için düğmeye bastı.
Karacaahmet Mahallesindeki delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını ileri süren ve iptal edilmesi için Kaymakamlığa başvuran Mustafa Kuzu’nun istemi üzerine bilindiği gibi iptal kararı verilmişti.
Ziraat Odası şaibe altında kalmamak için Kaymakamlığın kararına 1. İdare Mahkemesinde yürütmeyi durdurma isteminde bulunmuştu.
Bu gelişmelerden sonra İdare Mahkemesi Karacabey Ziraat Odasının isteğini yerinde bularak oy birliği ile 15.01.2015 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.
Mahkeme kararını doğru bulan Ziraat Odası yöneticileri dün toplanarak 09 Şubat 2015 Pazartesi günü saat 10:30’da Ticaret Borsası’nda kongre yapılmasını kararlaştırmıştır.
İdare Mahkemesinin kararını değerlendiren Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Gereksiz yere yaratılan fırtınalar sona ermiştir. Osman Aşıkoğlu’nun delegeliği bir kez daha tescillenmiştir. Sudan bahaneleri doğru bulmuyor ve bu konularla ilgili zaman kaybetmek istemiyoruz. Geriye bakmıyoruz. Ziraat Odası’nı ve çiftçilerimizin geleceğini düşünüyoruz. Ülkemizin bütünlüğüne önem veriyoruz. Çiftçilerimizin sorunlarını kendi sorunumuz kabul ediyoruz. Zor günler yaşayan çiftçilerimizi temsil eden delegelerimizin sağduyusuna güveniyorum. Ziraat Odası seçimi Karacabey’e ve çiftçimize hayırlı olsun. Aday olan diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.” dedi.
Dört yılda bir yapılan Ziraat Odası seçimlerinde iki adayın yarışacağı görülüyor. Ziraat Odası yönetim kurulu başkanlığını 8 yıldır başarıyla sürdüren Hasan Karahasanoğlu’nun yeniden seçilme konusunda daha şanslı olduğu belirtiliyor. Erhan Erdem’in, AK Parti ilçe Merkezine giderek kendisine yardım yapılmasını istemesi ise eleştiriliyor.
85 delege, 9 Şubat günü Borsa Salonunda yapılacak kongrede Ziraat Odası’nın 21 kişiden oluşan meclis üyelerini seçecek. Meclis üyeleri ise daha sonra kendi aralarında toplanarak 7 kişiden oluşan yönetim kurulunu belirleyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.