Zeytin sineği uyarısı

*Karacabey Tarım Müdürlüğü, zeytinde büyük zarara neden olan zeytin sineği ve halkalı leke hastalığına karşı üreticileri ilaçlı mücadeleye çağırdı.
Karacabey Tarım Müdürlüğü, yaptığı kontrollerde ‘Zeytin Sineği ve Zeytin Halkalı Leke Hastalığı’ ile mücadele zamanının geldiğini bildirdi.
İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, 20 bin dekar alanda 600 bin adet üretimi yapılan zeytin ağaçlarında, teknik elemanlarınca yapılan kontroller sonucunda bahçe-lere asılan tuzaklarda erginlere ve danede yeterli miktarda vuruklara rastlanılması sonucu zeytin sineğine ve hava sıcaklığı ile nispi rutubetin hastalık açısından uygun gitmesi nedeniyle de ‘Zeytin Halkalı Leke Hastalığı’nın mücadele zamanının geldiği belirtti. Zeytin sineğinin ekonomik öneme sahip bir zararlı olduğunu dile getiren Ceylan, “Zeytin sineği larva döneminde meyve etinin içinde çekirdek etrafında galeriler açarak zarar yapmaktadır. Böylece meyvede çürümeler yaparak meyvenin sofralık kalitesini bozmakta ve zeytin yağında asitliğin artmasına neden olmaktadır. Zeytin halkalı leke hastalığı da zeytin ağaçlarında yaprak dökülmesine ağacın çıplak kalmasına verimin %30-40 oranında azalmasına sürgün ve ince dalların kurumasına neden olmaktadır. Bu nedenle zeytin üreticilerimizin İlçe Müdürlüğümüz tarafından ilan edilen zeytin halkalı leke hastalığı ve zeytin sineğine karşı kullanılacak ruhsatlı ilaçlardan biri ile ilaçlama yapmaları gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.