Zaman bizi haklı çıkaracak!

Zaman bizi haklı çıkaracak!
Karacabey AK Parti eski yöneticileri, şok istifalarla ilgili açıklama yaparken, Belediye Başkanı Ergün Koç’u eleştiri yağmuruna tuttu.
AK Parti’de gelinen noktanın, çok üzücü olduğunu dile getiren eski yöneticiler, olayların buralara gelmesinde kendilerinin günahı olmadığını açıkladı.
AK Parti’de deprem yaratan istifacılar adına konuşan eski İlçe Başkanı Kadir Sevik, “Dik durun, sonuna kadar arkanızdayız diye konuşanların 24 saat geçmeden Ergün Koç’un yanında yer alarak Belediye’den koltuk kapabilmek için yarışa girmeleri çok ilginçtir” dedi.
Yerel seçimlere çok az bir süre kala yaşanan istenmeyen olayların bu noktaya gelmesinin nedenlerini kamu-oyuyla paylaşmak istediklerini dile ge-tiren Sevik, arkadaşları adına yaptığı ba-sın açıklamasında şöyle konuştu;
“Seçim sürecinde yaşanan yeni oluşumlar, aday belirleme ve seçime hazırlık aşamasında, baştan beri Ergün Koç’la birlikte siyaset yapma zorunluluğunda bırakıldık. Seçimi AK Parti adayının kazanması için büyük bir çaba gösterdik.
Başkan Koç’a karşı yapılan olumsuz tüm propagandaları göğüsledik, Başkan adayımıza sahip çıktık. Koç’un aleyhinde yapılan kampanyalara göğsümüzü siper ettik. Partimize ve başkan adayımıza gelebilecek tüm saldırılara engel olduk. Ancak, başkan adayımızın, Genel Başkanımız ve AK Parti’mize yönelik negatif tutumuna daha fazla katlanamadık.
Sayın Koç’un ‘Sadece benim dediğim olur’ mantığıyla yürüttüğü siyaset anlayışını kabullenemezdik. Sayın Ergün Koç’un, dünya görüşü, yaşam tarzı ve yöneticilik anlayışı, AK Parti felsefesinin çok dışındaydı. Bu nedenlerden dolayı, ilçe yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, İl ve Belediye Meclis üyelerimizle birlikte yaptığımız toplantılar sonunda Ergün Koç’la yola devam etmenin hem parti ilkeleriyle, hem de kişililiğimizle bağdaşmadığını gördük ve yolumuzu ayırmaya karar verdik.
Birlikte aldığımız bu karardan sonra görüyoruz ki; ‘Dik durun, sonuna kadar arkanızdayız’ diye konuşanlar, gelinen noktada, baştan beri kabul etmedikleri Ergün Koç’un yanında yer almışlardır. Bu arkadaşlarımızın koltuk sevdalısı olmalarını görmemizden dolayı üzüntü içerisindeyiz.
Biz, ‘Diklenmeden dik durmayı’ Sayın Başbakanımızdan öğrendik. Sonuna kadar dik duracağız. Bu davanın peşini bırakmayacağız. Bizler, AK Parti’nin şerefli birer üyeleriyiz. Hiçbir zaman makam ve mevkii peşinde koşmadık. Partimizin menfaatlerinin zarar gördüğünü düşündüğümüz için tepkimizi ortaya koyduk. Zaman bizleri mutlaka haklı çıkaracaktır.”
ÇATAK ANAP’TA, BEZEK DP’DE
AK Parti’deki Koç depremi, yeniden yapılanma sürecinin başlamasıyla yavaş yavaş atlatılırken, Belediye Meclis Üyesi Osman Çatak ile Engin Bezek’in istifa ettiği öğrenildi.
AK Parti’nin ağır toplarından Engin Bezek’in Demokrat Parti’ye, Osman Çatak’ın ise ANAP’a geçtiği belirtildi.
DP’ye geçen Engin Bezek’in Şaban Yalazı’nın listesinden, ANAP’a geçen Osman Çatak’ın ise Erol Onur’un listesinden Belediye Meclis üyeliğine aday olacakları öne sürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.