Zafer Bayramı coşkusu

Ulu önder Atatürk’ün huzurunda çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Türk Silahlı Kuvvetleri adına J.Bçvş. Sezgin Yoldanyılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yoldanyılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün olduğu gibi bundan sonra da ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacağını belirtti.
Yoldanyılmaz, “30 Ağustos 1922’deki zafer Türk ulusunun yeniden dirilişidir. Emperyalist güçlerce parçalanıp, paylaşılmış durumdaki Anadolu’nun yeniden doğuşudur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yoktan varettikleri Anadolu’yu dünya uluslarıyla eşit düzeye getirdiği en önemli tarihtir. Şehit kanı ve şehit canıyla kurulan bu ulusun sonsuza değin yaşayacağından kimse kuşku duymasın. Gerekirse Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni Atatürk’ler çıkaracağından kimse endişe etmemelidir. Ulusumuzun ve Milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için gerekirse yine ölürüz. Laik Türkiye’yi yaşatmak için gerekirse canımızı yine seve seve veririz. Halkımız huzur içinde olsun. Bu ülkeyi yeniden kuranları hiçbir zaman unutmayacağız. Güzel emanetine sonsuza değin gözümüz gibi sahip çıkacağız. Büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz” dedi.
Törenin ardından Garnizon Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı Kışlası’nda verdiği resepsiyonda kutlamaları kabul etti. Resepsiyona daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Bu arada 30 Ağustos 2008 tarihi itibari ile bir üst rütbeye terfi eden, 3 Astsubay ve 5 Uzman Çavuş’a rütbeleri düzenlenen törenle verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Kışlası’ndaki terfi törenine; Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb. Galip Erbil, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Mine Soylu İzmirli, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Yüzlü, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Kd.Bçvş. Ergün Çolakoğlu ile İlçe Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.