Yurt kayıtları 1 Eylül’de

Üniversiteye yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, yurt, burs ve kredi için, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) ilan edeceği tarihler arasında başvuracak.
YURTKUR’dan yapılan açıklamaya göre, 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde ÖSS’ye girerek bir yükseköğretim programına kayıt yaptırmaya hak kazanacak hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, YURTKUR yurtlarından yararlanmak, burs, öğrenim ve katkı kredileri almak için ÖSYM’nin ilan edeceği tarihler arasında www.osym.gov.tr adresli internet sitesinden başvuru yapabilecek.
İnternetten yapılacak başvuru sırasında burs, öğrenim veya katkı kredisi ve yurt ile ilgili bölümlerin boş bırakılması halinde başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Yurt başvuru sonuçları YURTKUR’un www.kyk.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Yurtlara asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren yapılmaya başlanacak. Asıl listeden kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine yedek listeden öğrenci alımına 15 Eylül 2008’de başlanacak. Yedek listeler her 5 günde bir bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüğünce, bölge müdürlüklerinin olmadığı diğer il/ilçelerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek. Yurtlar 8 Eylül’de hizmete açılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.