Yüreğimiz yanıyor!

Küle dönen tarihi Ulu Cami’nde incelemelerde bulunan Matlı, çok üzgün olduklarını belirtti:

Kaymakam Dursun Balaban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün Ulu Cami’ne gelerek acı olayla ilgili bilgi alan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, “Yüreğimiz yanıyor” dedi.

Devletimiz üzerine düşen görevi yapacaktır!

Türkiye Cumhuriyeti devletinin çok güçlü olduğunu ve üzerine düşen görevi yerine getireceğini belirten Matlı, “Karacabey’imize çok geçmiş olsun. Yüreğimiz yanıyor. Bu ilçede yaşayan herkes, Ulu Cami’nde kendinden bir şeyler bulur. Devletimiz ne gerekiyorsa yapacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Hasar tespitlerini yapıyoruz. Bu konuda adli ve idari soruşturma da açıldı. Bizlere düşen en kısa sürede bu ibadethaneyi yeniden hizmete açmaktır. Bu acının yaralarını birlikte sarmalıyız” dedi.

            Ulu Cami’nin 14. yüzyıldan günümüze kadar yaşadığına dikkat çeken Kaymakam Dursun Balaban ise, geçtiğimiz yılın Kasım ayında da restorasyon çalışmalarına başlandığını söyledi.

Söndürmede ihmal yok!

Yangında can kaybının yaşanmamasının ve cami içinde tarihi belge ya da eşyaların bulunmamasının teselli olduğunu ifade eden Balaban, “Acı bir durumla karşı karşıyayız. Tarihimiz yandı. Ancak devletimizin çok büyük olduğunu ve üzerine düşen görevi yerine getireceğimizden kuşkumuz yok.

            Yangın sırasında Karacabey Belediyesi başta olmak üzere, Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri söndürmek için ellerinden geleni yaptılar. Söndürmede kesinlikle ihmal yok.

Adli ve idari soruşturma açıldı!

Yangının nedeniyle ilgili adli ve idari soruşturma açıldı. Bilirkişi heyeti kuruldu ve incelemeler başladı. Gerekli raporları düzenliyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri de gelerek incelemelerini yaptı. Konuyla ilgili tüm raporları araştıracağız. Eğer ihmal varsa da gereken yapılacaktır. Halkımızın endişelenmesine gerek yok.

            Yangın sonrası bizleri arayan valilerimize, milletvekillerimize, bakanlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.