Yunus Emre, hiç bu kadar güzel anlatılamazdı!

Karacabey 14 Eylül Ortaokulu'nun, büyük Türk düşünürü, halk ozanı, hoşgörü ve sevginin sembolü Yunus Emre'yi anma töreni kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi. Özellikle Müzik Öğretmeni Erdoğan Irmak önderliğinde öğrencilerden oluşan koro, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde yapılan törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Müftü Hikmet Yazıcı, Nüfus Müdürü Huriye Yalın, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Gökbayrak, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ve yönetim kurulu üyeleri ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Okul Müdürü Kenan Demir, yaptığı açılış konuşmasında, Yunus Emre'nin sevgiyi felsefe haline getiren önemli bir insan olduğunu belirtti. Yunus Emre'nin Türk-İslam tasavvufunu en iyi şekilde yansıtan büyük bir şair olduğuna değinen Demir, “Türk dili ve edebiyatı tarihinin en büyük şairlerinden biri olan Yunus Emre, her Türk ve Türk kültürünü tanıyıp seven herkes için bir şeyler ifade eder. Şiirlerinde, her devrin okuyucusu ya da dinleyicisi kendini etkileyecek bir şey bulmuştur. İnsanlık sevgisini, ilahi sevgiyle birleştiren Yunus Emre, 'Yaratılanı hoş gör, yaratandan ötürü” diyerek bunu en iyi şekilde yansıtmıştır” dedi.
Programda 14 Eylül Ortaokulu Müzik Öğretmeni Erdoğan Irmak önderliğinde hazırlanan muhteşem türkü ziyafeti ise görülmeye değerdi. Öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği birbirinden güzel türküler, izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti çektirdi.
Törende ayrıca; İlayda ve Handenur'un Oyunu, Yunus Emre'nin yaşamı, şiirleri ve Yunus Emre'nin kendini anlatması gibi etkinlikler izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.