Yüce Divan

Bu satırların yazıldığı dakikalarda henüz karar verilmemişti. Ancak siz bu satırları okuduğunuzda tarihi bir karar açıklanmış olacak.
Önceki günkü gazetelerde yayınlanan tam sayfa ilanları ve bu ilanın arkasındaki esas gücü gördükten sonra artık verilecek kararı görmenin ve beklemenin anlamı yoktur.
AKP’li 4 eski bakan ile ilgili TBMM Soruşturma Komisyonunun kararından söz ediyoruz.
22 Aralık günü komisyonda yapılacak Yüce Divan oylamasının son anda ertelenmesinden sonra oylama 5 Ocak Pazartesi gününe bırakılmıştı. 5 Ocak günü yani dün sabah gazetelerini açanlar (birkaç gazete hariç) tam sayfa bir ilanla karşılaştılar. Bu ilanın altında adı sanı duyulmamış Sivil Dayanışma Platformu adlı bir imza vardı. Ancak daha dikkat çekici olan ise ilanın üst kısmında yer alan fotoğraf idi.
Fotoğrafta Atatürk Orman Çiftliğinde “Beştepe” denilen yerde yapılan bin odalı sarayın fotoğrafı yer alıyordu.
Böylesi bir ilanda bu sarayı yaptıran ve içinde oturan şahsın haberi ve izni olmadan o fotoğrafın yer alması bugünün koşullarında olası değildi.
Bu ilanın yayınlanması ile birlikte artık TBMM Araştırma Komisyonundan çıkacak kararın öyle ya da böyle olmasının önemi kalmamıştır. Karar ister Yüce Divan’a gönderme, ister göndermeme şeklinde olsun ilgili bakanlar artık milletin gönlünde Yüce Divana gitmiş hem de mahkum olmuştur.
Ama bir farkla…
Yüce Divana gidenlerin sayısı artık 4 değil 5 olmuştur.
Komisyondan Yüce Divan kararı çıkması halinde duruşmaların başlaması ile birlikte kaçınılmaz olarak beşinci kişi de bu duruşmalara dahil olacaktı. Gazetelere verilen ilan da bu korkunun göstergesi idi. Ancak bu ilanla birlikte bu sonuç daha erkene alınmıştır.
17 ve 25 Aralık operasyonlarının içinde cemaat polis ve savcılarının yer alması, cemaat ile AKP iktidarı arasındaki çıkar çatışmaları operasyonda ortaya çıkarılan gerçekleri ortadan kaldırmaz.Ayakkabı kutuları, para sayma makineleri, yatak odasındaki çelik para kasaları, villa fiyatına alınan rüşvet saatler, “sıfırla” kasetleri unutulamaz.
“Paraları cemaatçi polisler yerleştirdi” diyenler soruşturmanın sona ermesiyle birlikte el konan paraları hem de faiziyle almaya koştuklarına göre mızrak çuvala sığmamaktadır.
Bu saatten sonra komisyondan çıkacak aklama kararı milletin Yüce Gönlündeki kararı değiştiremez.
Eğer bu 4 bakan aklanırsa, Haziran ayında yapılacak seçimlerde AKP listelerinde yeniden aday olmalı ki, millet hangi kararı verecek görelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.