Yozgat, AKP’ye yüklendi

Saadet Partisi Karacabey Teşkilatı Basın Yayın Sorumlusu İsmail Yozgat, işçi ve memur kesiminin açlık sınırının altında yaşamlarını sürdürdüğünü belirterek, AKP’yi eleştirdi.
AKP’nin ekonomi politikasında sürekli yanlışlara imza atarak, halkı fakirleştirdiğini vurgulayan İsmail Yozgat, “Ülke-miz ekonomisini ele aldığımızda görüyoruz ki; ülkenin ekono-mik gidişatının iç açıcı olmadığı her halinden bellidir. Bunlar neler mi dersiniz? Kısaca bahsedecek olursak çalışan işçi ve memur kesim açlık sınırının altında hayat sürmekte.
Emekli, maaşına el konulması korkusunda. Çiftçi ise ektiği mahsulü, zararın neresinden dönersek kardır görüşüyle ürünü tarlada bırakma yolunu seçmek zorunda kalmıştır. Bütün bu olumsuzluklar ülkemizde yaşanırken, onların derdi kayıkçı kavgasıyla milletimizi oyalamaktır. Milletimiz bunlara 6 yıl yetki verdi ama vatandaşın hiçbir derdine çare olamadılar. Milli görüş’ün 11 aylık gibi kısa bir sürede neler yaptığına şöyle bir deyinecek olursak, memura yüzde 106, işçiye yüzde 100, Bağ-Kur emeklisine yüzde 300, asgari ücrete yüzde 100, çiftçiye yüzde 50 destekleme verdik ve çiftçimizin mahsulünün hepsini satarak parasını da peşin aldı. Biz ‘yapacağız’ demiyoruz, ‘yaptık’ diyoruz. Bu ekonomik kalkınma programını yaparken, IMF’den tek kuruş almadan ve hiçbir vergiye yük getirmeden, mazota tek kuruş zam yapmadan biz bunları yüzde 22′lik oy oranıyla yaptık. Hatta Cumhuriyet döneminde ilk defa denk bütçe gerçekleştirdik” dedi.
Bu başarının yakalanmasında uygulanan politikaların etkili olduğunu söyleyen Yozgat, “Havuz Sistemiyle; ülke kurum ve kuruluşlarını, gelir ve giderlerini tek bir noktada toplayarak, hükümetin kasasındaki hortumları keserek halka yönelttik. Öz kaynaklarımızı kullanarak 35 milyar dolarlık bütçe dışı kaynak elde ettik. IMF’den hiçbir şekilde borç almadık. Milletimiz bunu görmeli, ülke nasıl yöneltilmeli ve örnek alınmalı. Milletin yüzde 47 verdiği ve tek başına iktidar olan AKP ise 6 yıl önce hükümet olduğunda, 1.20 YTL. olan mazotu 3 YTL.’nin üzerine çıkarttı. Ev tüpü 23 YTL iken, 50 YTL.’ye yükseldi. Bunlar zamlardan sadece birkaçı. 220 milyar dolardan aldıkları iç ve dış borcu şu anda 450 milyar dolara çıkarmayı başardılar. Aslında bilinmesi gereken bir gerçek vardır ki, her ne kadar acı olsa da yaşanır. AKP’yi hükümet yapan seçmen, zamanı geldiğinde sandığa gömmesini de bilir. Artık AKP temsilcileri bile iktidardan şikayetçi konuma geldiğine göre, hatta muhalefetten daha muhalefet olduklarına göre ülke ekonomisi öyle bir konuma gelmiştir ki tek çarenin milli görüş temsilcisi olan Saadet Partisi olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.