“Yolsuzluk Davası” 20 Aralık’a ertelendi

 
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç  ve 10 arkadaşıyla ilgili “Belediyeyi zarara uğratmak ve görevi kötüye kullanmaktan” Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan “Yolsuzluk Davası”na  önceki gün yapılan duruşmayla devam edildi. Mahkeme, ifadelerin tamamlanmaması nedeniyle 20 Aralık 2011 tarihine ertelendi.
            2009/98 sayılı dosya üzerinden 5 yıldır süren davada karar aşamasına gelindiği konuşuluyor. Bilindiği gibi Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine, Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Sayıştay’a gönderdiği dosyalar üzerindeki incelemeden sonra ortaya çıkan “Bilirkişi Kurulu Raporu”na göre, Ergün Koç ve 10 arkadaşının Belediyeyi trilyonlarca zarara uğrattığı ve görevlerini kötüye kullandığı belgelenmiş durumda.
Bilirkişi Raporlarıyla kanıtlanan yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin ele alındığı söz konusu duruşma, 20 Eylül 2011 Salı günü yapıldı. Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama 20 Aralık 2011 günü saat 09.00’a ertelendi.
Dokuz ay öncede, 21 Aralık 2010 tarihli kararla eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Karacabey Belediyesi’nde 579 milyon 362 bin 58 TL.’yi bulan zimmet suçu oluştuğunun altına imza atarak, Ergün Koç ve 22 arkadaşının ayrı bir dosya üzerinden yargılanması gerektiğini duyurmuştu.
Belediye’deki yolsuzluklarla ilgili mahkemelerin nasıl sonuçlanacağı merakla beklenir oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.