Yıkım kararı alınan bina korkutuyor!

Yıkım kararı alınan bina korkutuyor!
Karacabey Yenice Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde Belediye’nin yıkım kararı aldığı harabe bir binaya 3 aydır dokunulmaması tedirginlik yaratıyor.
Söz konusu binanın bitişiğindeki apartmanına zarar verdiğini iddia eden Cemile Can, 2007 yılında Belediye’ye başvuru yaptı. Apartman duvarlarının rutubet sonucu dökülmeye başlaması üzerine yıkım kararı isteyen Cemile Can, 2007 yılından bu yana birçok kez Belediye’ye dilekçe verdi.
Apartman sahibinin yaptığı başvurular sonucu Belediye Encümeni, İmar Kanunu gereği yıkım kararı aldı. Encümen’in verdiği yıkım kararı sonrası Belediye Başkanı Ergün Koç, 08.10.2008 tarih ve 8.1-372/2217 sayılı kararla 03.11.2008 Pazartesi günü saat 10.00’da söz konusu harabe binanın yıkılacağını duyurdu.
Yıkım kararına karşın, Belediye’nin 3 aydır uygulama yapmaması bina sahibi Cemile Can ve kiracılarını mağdur ediyor. Harabe binanın çatısının olmaması nedeniyle çürümeye başlaması, Cemile Can’a ait binanın alt katındaki iş yerlerini de kullanılamayacak hale getirdi. Cemile Can’ın oğlu Feyzullah Can, 2007 yılından bu yana harabe binanın yıkılması için uğraştıklarını, ancak yıkımın bir türlü gerçekleştiremediğini dile getirdi. Harabe binanın her an yıkılabileceğini dile getiren Can, duvarlarının rutubetten dökülmeye başladığını kaydetti ve mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.