Yetki belgesi olmayan şehir dışına çıkamayacak

Yetki belgesi olmayan şehir dışına çıkamayacak
Karacabey Şoförler Odası’nın düzenlediği karayolları taşımacılığındaki yeni düzenlemelerin ele alındığı bilgilendirme toplantısı önceki akşam yapıldı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya esnaf odaları başkanları ve çok sayıda şoför katıldı. Toplantıya konuşmacı olarak Ulaştırma Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü görevlisi Ahmet Zeki Ergül, BESOB Başkan Vekili Hüseyin Köse, Karacabey Trafik Tescil Büro Amirliğinden Başkomiser Erol Köse, İlçe Jandarma Trafik’ten Astsubay Ali Şafak katıldı.
Toplantı’nın açılış konuşması yapan BESOB Başkan Vekili Hüseyin Köse, yük ve yolcu taşımacılığında istenen SRC, K, Y ve diğer belgeler hakkında şoförleri bilgilendirmek amacıyla söz konusu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.
Soru cevap şeklinde yapılan bilgilendirme toplantısında şoförlerin K1, K2 gibi belgelerin pahalığından yakındığı görüldü. Ulaştırma Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü görevlisi Ahmet Zeki Ergül, şoförlere yaptığı açıklamada, yeni yasanın dört yıldır yürürlükte olduğunu hatırlatarak, 27 Şubat 2006 tarihine kadar bu belgenin %87 indirimli verildiğini belirtti. Ergül, bu tarihten sonra başvuran şoförlerin ise 5 bin YTL’ye bu belgeyi aldığına dikkat çekerek, bundan sonraki dönemde indirim yapılmayacağını vurguladı. K Yetki belgesinin ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verildiğini belirten, Ergül, Kl Yetki belgesi’nin belirli bir zaman tarifesine göre ve/veya belirli bir zaman tarifesine uymaksızın eşya taşımacılığı yapacaklara, K2 Yetki belgesi’nin taşımacının kendi adına ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara, K3 Yetki belgesi’nin ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara verildiğini söyledi. Ergül, yandan kapılı ticari araçların ruhsatta kamyonet olarak gözükmesi nedeniyle k yetki belgesi almasının zorunlu olduğunu belirtti. K yetki belgesi almayan şoförlerin, ticari taşımacılık yapamayacakları gibi, şehir dışına çıkamayacaklarını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.