Yeşil kart kalkıyor

Yeşil kart kalkıyor
Protez, ortez ve tüp bebek gibi sağlık harcamalarının Genel Sağlık Sigortası kapsamında işlem göreceği, yeşil kart uygulamasının da kalkacağı bildirildi.
Bursa’da 5510 sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili bilgilendirme semineri yapıldı. DOSAB Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Avukat Feray Tek, sağlık ile ilgili tüm işlemlerin Genel Sağlık Sigortası kapsamında gerçekleşeceğini, yeni düzenlemeyle beraber protez, ortez ve tüp bebek gibi sağlık harcamalarının GSS kapsamında işlem göreceğini söyledi.
Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Baş Müfettişi Davut Abat, yeni kanunla beraber; ayakta muayenelerden 2 YTL ücret alınacağını, yeşil kart uygulamasının kalkacağını, aile hekimliği uygulamasının yürürlüğe gireceğini, kamu ve özel sektör sağlık hizmetleri fiyatlandırmalarının bir komisyon tarafından belirlenerek sağlık hizmetlerinde fiyat farklarının ortadan kalkacağını kaydetti.
Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Gencer, 5502 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesiyle içinde Bursa’nın da bulunduğu birçok pilot ilde Sosyal Güvenlik Merkezleri’nin açılmaya başladığını; 5510 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesiyle de ‘GSS, 4a, 4b, 4c’ gibi yeni terimlerin hayatımıza girdiğini ifade etti.
Kanunun hazırlık aşamasında emeği geçen Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Alper ise yeni Sosyal Güvenlik Kanunu’nun adil, yoksulluğa karşı etkin şekilde mücadele etmeyi amaçladığını belirtirken, “3 ayrı Sosyal Güvenlik Kurumumuzun olmasından dolayı emekliliklerde büyük sıkıntı yaşanıyordu, bu yasayla bu sorunlar ortadan kalacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.