Yerleşme oranı yüzde 40

Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, 8. Sınıflar SBS’yi değerlendirdi:
Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, “2009 8. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS)” sonunda, ilköğretim okullarından mezun olan öğrencilerin yerleşme oranını yüzde 40 olarak açıkladı.
            Sınavlara bin 88 öğrencinin girdiğini, 202’sinin 400,000’in üzerinde, 430’unun ise 300,000 ile 399,999 arasında yerleştirme puanı aldığına dikkat çeken Turhan, birinci yerleştirme sonuçlarına göre; Fen Liseleri’ne 9, Anadolu Öğretmen Liseleri’ne 27, Anadolu Liseleri’ne 182 ve Anadolu türü Meslek Liseleri’ne 212 olmak üzere 430 öğrencinin kayıt yaptırma hakkı kazandığını anlattı.
            Öğrencilerin meslek liselerine yeterli tercih hakkını kullanmadıklarına işaret eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, “Anadolusu olan meslek liselerine tercihlerini yapmış olsalardı, en az 200 öğrencimizin daha Anadolu Liseleri’ne yerleşmesi mümkün olurdu. Yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimizle birlikte tüm öğrenci ve velilerimizi kutluyorum. Neticede hepsi bizim çocuğumuzdur. Çalışırlarsa aşılamayacak hiçbir engel, katedilemeyecek hiçbir yol yoktur.
            Zira öğrencilerimizin önlerinde zamanla birlikte aşılması gereken bir çok engel vardır. Unutmamak gerekir ki, sağlıklı düşünüp doğru karar vermek, bundan sonraki başarılarımızda bizlere rehber olacaktır” dedi.
            Karacabey genelindeki ilköğretim okullarının Bursa sıralaması, öğrenci sayısı ve ortalama puanlarıyla ilgili bilgileri de paylaşan Turhan, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun devlet okulları arasında 3. olduğunu belirtti.
            Bursa’da ilk yüz öğrencide 31. ve 96.’nın Cumhuriyet İlköğretim öğrencisi olduğuna değinen Turhan, il genelindeki 460 ilköğretimden 24’ünün özel okul olduğunu kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.