Yerel medya eğitim semineri ilgi gördü

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin (BGC) Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Balıkesir Valiliği eşliğinde düzenlediği 16. Yerel Medya Eğitim Semineri, Balıkesir’de yapıldı.
Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu’nun önderliğinde ger-çekleştirilen ve gerçekten aynı zamanda Balıkesir’in tanıtımına yö-nelik her türlü katkının sunulduğu seminer yoğun ilgi gördü.
Başta yerel medyanın sorunları olmak üzere, çeşitli konular üzerinde görüşlerin dile getirildiği seminerde, son derece yararlı bilgiler elde edilirken, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur yaptığı konuşma ile seminere katılan gazetecilerin tepkisini çekti.
Seminerde ayrıca “Fotoğraflarla Türk Basını” konulu bir de fotoğraf sergisi açıldı.
İki gün süren seminerin, son gününde öğleden sonra, Balıkesir Valiliği’nin organize ettiği bir Balıkesir’i tanıtım gezisi düzenlendi. Çeşitli il ve ilçelerden gelen gazeteciler için tahsis edilen iki otobüs ile önce Havran, Edremit-Akçay, ardından da Ören, Burhaniye, Ayvalık’ı gezdi.
Balıkesir Valiliği’nin de yüzde 51 hissesinin bulunduğu Pamukçu’daki Asya Termal Otel’de gerçekleştirilen muhteşem organizasyona ev sahipliği yapan Balıkesir Valisi Basın ve Yayın Müdürü İzzet Yıldırım’ın kusursuz konukseverlik sergilemesi ile noktalanan seminerin ardından, katılımcılar böyle bir organizasyonu bu güne kadar görmediklerini ve bundan sonra da kolay kolay göremeyeceklerini dile getirdi.
Seminere; Balıkesir Milletvekilleri AKP’li Edip Uğur, İsmail Özgün ve CHP’li Ergün Aydoğdu’nun yanı sıra Balıkesir İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, Genel Sekreter İbrahim Bursalı ve komşu illerden çok sayıda gazeteci katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.