Yeniköy’de yabancılar aşağılanıyor mu?

Karacabey Yeniköy’e hafta sonu tatili için gelen bir tatilci, kendisine yapılan muameleyi Gezenbilir adlı web sitesinde anlatarak, berbat iki gün geçirdiğini iddia etti.
Vosdost takma ismiyle sitede başından geçenleri özetleyen İzmirli tatilci, Yeniköy halkını düşüncesiz olarak tanımlarken, jandarmanın da kendisine art niyetli yaklaşarak onurunu kırıcı davranışlarda bulunduğunu ileri sürdü. Yeniköy’ü berbat ve dışardan gelen tatilcilerin aşağılandığı bir yer olarak tanımlayan İzmirli tatilci Gezenbilir adlı web sitesinde ise şu yorumları yaptı: “ Hafta sonu tatili için arkadaşımın yanına, Bursa Karacabey’deki Yeniköy denilen sahil kasabasına gittim. Yaşadığım sorunları maddeleyerek ya-zıyorum.
1- Çarşıda şortla ve terlikle dolaşan bir erkek çok rahatlıkla bütün bakışları üzerine çekebiliyor.
2- Karavanı park edecek hiç bir alan yok.
3- Karavanın ne anlama geldiğini bildiklerini zannet-miyorum.4- Sahil kıyısında bulunan çok ufak bir yerleşim yeri olan Yeniköy’de iki gün içinde 4 defa jandarmalar tarafından durdurulup ehliyet ruhsat kontrolü yaptılar. Bana tatile gelmiş biri gibi değil kaçakçılığa gelmiş gibi davrandılar.
5-Aracımı yerleşim yeri olmayan yol kenarına bile park ettirmeyip tekne çekçek yeri olan berbat bir yerde konaklamamı mecbur tuttular. (Jandarma Tarafından) (Halk rahatsız oluyormuş.)
6-Aracı gören herkes telefona sarılıp jandarmaya bildiriyormuş.
7- Hatta yol kenarında bulunan polis kampının önünden geçemeyeceğimi bildirdiler. ( Rahatsız oluyorlarmış )
8- Jandarma , polis kampındaki polisler ve halk benim aracımın görüntüsünden rahatsız oluyor ve benim başkalarının özgürlüğüne tecavüz etmediğim halde, bu kişiler benim özgürlüğüme nasıl karışabiliyor.
9-Deniz kıyısı olan bir tatil yerinde bu şekilde sorun yaşayabileceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.
10-Yeni köye gitmek istiyorsanız Yeniköy’ün 6-7 km kala bir benzinlikten deponuzu doldurun.
11- En yakın LPG istasyonu 33 km mesafe de.
12- Benzin aldım fakat benzin olduğunu zannetmiyorum. Aracım rollantide bile durmuyordu.
13- Su tankınızın dolu olmasının yanında, yanınıza mutlaka yedek su alın.
14- Su isteseniz bile vermiyorlar hata sahil kenarındaki parkı sulamak için kullanılan sudan bile yararlanamıyorsunuz.
Aracın fotosunu ekliyorum sizler rahatsız oluyor musunuz?”
Karavan ve Off-Road araçlarıyla Türkiye’nin dört bir yanını dolaşan insanların Yeniköy hakkında geri kalmış, insanının bağnaz ve gerici, hatta kolluk güçlerinin art niyetli davrandığını ileri sürerek “Bursa Karacabey Yeniköy’de Geçen Berbat 2 Gün!” başlığı altında konuyu tartışması çok düşündürücü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.