Yenikaraağaç’ta sondaj gerginliği

Karacabey Yenikaraağaç Köyü'nde izinsiz yapıldığı iddia edilen sondaj ve kazı çalışmaları, köylü ile dam sahiplerini karşı karşıya getirdi. Damdan Uluabat Gölü'ne dökülen atıklardan hayvanlarının hastalandığını iddia eden köylüler, jandarmaya şikayette bulundu.

Yaşananlar köylüyü tedirgin ederken, köy muhtarının sessiz kalması ise tepkilere neden oldu. Yaşananlara dur demek isteyen köylüler, jandarmaya şikayette bulundu. Köylüleri tedirgin eden olay, hayvanların hastalanmasıyla başlamadı. İddiaya göre hastalıkların, E.S. ve K.S. kardeşlerin yaptığı hayvan damının atıklarını, gerekli arıtmayı yapmadan Uluabat Gölü'ne dökülen akarsuya karışmasından kaynaklandığı ifade edildi.

E.S. ve K.S. kardeşlerin dere boyunda satın aldığı arazide izinsiz su sondajı yaptığını belirten köylüler, yasalara uygun olmayan ve gerekli izinler alınmadan su deposu yapıldığını ileri sürdü. Yapılan depodan suyun verileceği damlara kadar borular döşendiğini belirten Yenikaraağaçlı Yüksel Efe, hiçbir tarla sahibine bilgi verilmediğini söyleyerek dam sahiplerinden şikayetçi olduğunu kaydetti.

Tepkilere karşın sondaj çalışmalarının ve suyun depoya taşınması için döşenecek boru hattının kazım işlemlerinin devam ettiğini öğrenen köylüler, olay yerine gelerek durumu jandarmaya bildirdi. Dam sahiplerinin izinsiz sondaj ve su deposu inşaatı çalışmalarını birde köy arazi yolunda izinsiz yaptığı ileri sürülen kanal açma çalışmaları tepkileri iyice artırdı. Dam sahiplerinden E.S. ile köylüler arasında zaman zaman yaşanan gerginliği jandarma kavgaya dönüşmeden önledi.

Yaşanan olayı, iktidar ve muhalefet partisi temsilcilerine taşıyacaklarını söyleyen köylüler, ilçe yetkililerinin de konuya duyarlı olmaya davet etti.

Sondaj yapan dam sahipleri ise, atık suyu dereye akıtmadıklarını belirterek, kendilerine yöneltilen tepkilere karış çıktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.