Yeni sayısal makineler bayilerde!

Karacabey’de de hizmete başlayan yeni makinelere 20 milyon dolar harcandığı kaydedildi. Sayısal oyunlar sistemini, idarenin iletişim sistemini ve oyun terminallerini yenileyen Milli Piyango, yaptığı yatırımlarla yeni yıla yeni yüzüyle girecek. Sayısal oyun sistemi alt yapısının yetersiz hale gelmesi ve mevcut makinelerin ömrünü tamamlaması nedeniyle bir süredir sıkıntılar yaşayan Milli Piyango İdaresi, bayilerdeki eski oyun makinelerini yenileriyle değiştirmeye başladı. Dokunmatik ekranlı ve 3G teknolojisine sahip yeni sayısal oyun makineleri, çok daha hızlı işlem yapıyor.

Çok kullanışlı

Karacabey İçöz Büfe Sayısal Bayi İşletmecisi Hüseyin İçöz, yeni sayısal oyun makinelerinin eskisine göre daha az yer kapladığını ve çok daha kullanışlı olduğunu söyledi. İçöz, “Yeni makinelerde işlemler oldukça hızlı gerçekleştiriliyor. En güzel özelliği ise müşterinin de görebileceği ayrı bir ekranının bulunması. Müşteri, ne kadar ikramiye kazandığını veya ne kadarlık oyun oynadığını bu monitörden görüyor” dedi.

Yeni makinelerde kullanılan kuponların eskiye göre yüzde 50 daha küçük ebatta olduğunu anlatan İçöz, bu sayede kağıttan da tasarruf edileceğini kaydetti. Eski makinelerin sık sık arızalandığını, böyle bir durumlarda da merkezi aramak zorunda kaldıklarını ifade eden Hüseyin İçöz, “Onlar telefondan bizleri yönlendirip arızayı gidermeye çalışıyordu. Bazen arızanın giderilmesi 2-3 saati alıyordu. Yeni makineler arızayı tespit ederek, kurulan 3G sistemi sayesinde merkezle iletişime geçiyor ve arızayı kendisi gideriyor” diye konuştu.

İçöz ayrıca, yılbaşı bilet satışlarına tüm hızıyla devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Eski makineler 15 yaşındaydı

Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin sayısal oyun makinesi bulunuyor. İdare, tüm bu makileri toplayarak yerine yenilerini koyacak. Yeni makineler, mevcut bayilere ek maliyet getirmeyecek. Yeni yılda oyun makinelerinin sayısı ise 5 bine çıkarılacak. Türkiye’deki sayısal makineleri 1996 yılında kullanılmaya başlanmıştı.

Milli Piyango İdaresi, yeni sayısal oyun makineleri ve iletişim altyapısının yenilenmesiyle ilgili olarak geçtiğimiz yaz ihaleye çıkmıştı. İdarenin tüm sistemlerinin yenilenme maliyeti ise 19 milyon 400 bin doları bulmuştu. Yetkililer, 2012 yılının ilk çeyreği itibariyle sayısal oyun makinelerinin ve merkezi oyun sisteminin tümüyle yenilenmiş olacağını açıklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.