Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun

Karacabey HAS Parti Başkanı İsmail Yozgat, yeni eğitim yılının tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi. Yeni dönemde sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşmasını isteyen Yozgat, eğitim hakkının engellenemeyeceğini vurguladı.
İsmail Yozgat, “Pazartesi günü itibariyle ilk ve orta öğrenimde 2011-2012 eğitim yılının ilk zili çaldı. Yeni eğitim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimiz ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
Türkiye’nin pek çok ülkenin nüfusundan fazla sayıda ilk ve orta öğrenim çağında genç beyinlere sahip olduğuna dikkat çeken Yozgat, “Bu elbette güven ve övünç kaynağı bir durum. Ancak sorumluluğumuzun boyutlarını da ortaya koymaktadır. Eğitim hakkı vazgeçilmez bir haktır. Hiçbir gerekçeyle engellenemez. İdeoloji baskısından arındırılmalıdır. Ortak alanda ortak bilgiler verilmeli, bunun dışında 18 yaşına kadar velilerin, 18 yaşından sonra bireylerin kendi istekleri ile her alanda eğitim ve öğretim serbest olmalıdır. Eğitimde amaç sadece bilgi ve beceri kazandırma olmaması gerekir. Ayni zamanda insan olarak ahlaki ve manevi değerlerle donatmalıdır. Eğitim ve öğretim; çocuklarımızın yeteneklerinin tespit edilmesi, ortaya çıkarılması ve ortaya çıkarılan yeteneklerin geliştirilmesini sağlamalıdır. Bunun yanında kişinin yeteneğine uygun, kendi geçimini kazandıracak bir meslek edindirmelidir. Bilimsel çalışma yapabilecek potansiyeli olanlar ilgi alanlarda yüksek öğrenime ve bilimsel çalışmalara yönlendirilmelidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.